23 / 07 / 2024

konut fiyatları düşüyor mu

konut fiyatları düşüyor mu

İstanbul’da konut fiyatları yüzde 9.9 düştü, 46 küresel kent içerisinde 45’inci sırada yer bulan İstanbul bir zamanlar zirvedeydi...

Konut fiyatları düşer mi?

Konutta bu kış zor geçecek. Ev alacak kadar parası olan şanslı kesimdenseniz acele etmeyin bekleyin...

2019 konut sektöründe son durum ne?

Dışarıdan gelen borç para kadar üretebilir, istihdam yaratabilir ve tüketebilir hale düşürülen ekonomimizde konut sektörü de etkilendi. 10 yılı aşkın devam eden yükseliş sonrasında fiyatların düşeceği düşünülüyor. 

Konut fiyatlarında maliyet sebebiyle düşüş olmayacak!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan yaptığı açıklamada konut fiyatlarında beklenenin aksine bir düşüş olmayacağını söyledi.

Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı

Konut fiyatları düşüyor mu?

Konut satış ve pazarlama danışmanlığı sektörünün güçlü oyuncularından Aremas, İstanbul’un belli bölgelerindeki konut fiyatlarının aşağıya düşmesinin temel nedenlerini sıraladı

Yeni konut fiyatlarında artış yaşandı!

Reidin-GYODER Ekim 2014 ayı raporuna göre konut fiyatlarında bir öndeki yıla göre artış yaşandı. Rapora göre en yüksek artış İstanbul'da, en düşük artış ise Kocaeli'de gerçekleşti.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut fiyatları düşecek mi? 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada konut fiyatlarının yüzde 25 düşeceğini kaydetti.

Konut fiyatları normale dönüyor!

2021'de faiz indirimleriyle aynı anda yükselişe geçen konut fiyat artış hızı, normale dönmeye başladı. Ekonomist İris Cibre sosyal medya hesabından konut fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirdi.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Türkiye'de gerileyen konut fiyatları dünyada ne durumda? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksine göre 2024 Nisan'da konut fiyatlarında nominal anlamda son iki yılın en yavaş artışı görülürken konut fiyatları reel anlamda düşüş gösterdi. Peki dünyada konut fiyatları ne durumda? 

'Konut fiyatları düşecek, almayın' diyenlere İslam Memiş'ten sert cevap! Vaktin varken al, yoksa parklarda yatacaksın!

Para piyasası uzmanı İslam Memiş, konut piyasasını değerlendirerek konut almak için fiyatların düşmesini bekleyenlere seslendi. Peki konut fiyatları düşecek mi, konut alalım mı, bekleyelim mi? İşte İslam Memiş'in o yanıtı...

Uzmanlar 'Konut almak için şimdi doğru zaman' dedi! Konut fiyatları neden düşüyor? 

Konut fiyatlarında düşüş rakamlara da yansımaya başladı. Peki konut fiyatları neden düşüyor? İşte konut fiyatlarındaki düşüşü etkileyen 5 madde...

Müteahhitten mi, sarı siteden mi daha ucuza ev alınır?

Konut fiyatları Türkiye genelinde son bir yıldır konut fiyatları düşüyor. Fiyatlar düşerken, konut satış rakamları da gerilemeyi sürdürüyor. Vatandaş uygun fiyata nasıl konut alabileceğini araştırırken, analist Tardu Barlas balon fiyatlara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek açıklamada bulundu.

Konut fiyatları 11 aydır düşüyor!

Sektör tarafından merakla beklenen sahibinden com "sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporuna göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatları 11 aydır düşüyor.

Konut kredisi faizleri artıyor, fiyatlar düşüyor!

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bugünlerin aslında konut fiyatlarının yarınlara kıyasla göreli şekilde düşük kaldığı ortamları karşımıza çıkardığı belirtti.

Konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? 

Geçtiğimiz günlerde hükümetten "konut arzını artırıp fiyatları ve kiraları düşüreceğiz" açıklaması geldi. Peki konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları düşse de satılmıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, konut fiyatlarında düşüş olsa da satış olmadığının altını çizdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Konut fiyatları reel olarak düşüyor, şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Açıklana resmi rakamlara göre, konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki şimdi ev almak mantıklı mı? İşte konut fiyatları ile ilgili detaylar...  

Konut fiyatları düşer mi? Cam balkon fiyatları 4 yılda 30 kat arttı!

Konut satışları ve fiyatlarındaki düşüş sürerken, kiralık konutlarda fiyatlar artamaya devam ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin ise cam balkon fiyatlarındaki artışı göstererek, konut fiyatlarıyla ilgili tespitini açıkladı.

konut fiyatları düşüyor mu Haberi

konut fiyatları düşüyor mu

İngiltere merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 46 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin hazırladığı raporu yayımladı.

Küresel Kentler Konut Endeksi 2019 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, son 12 ayda Kanada'nın Vancouver şehri yüzde 13.6'lık düşüşle fiyatların en çok gerilediği yerleşim yeri oldu. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 9.9 düşüş gösterdiği mega kent İstanbul ise sondan birinci oldu. Üç aylık periyodlarla bakıldığında ise İstanbul'da yüzde 5.1 ile fiyatların en çok düştüğü şehir oldu.


Merkezi Londra'da yer alan  ve dünya çapında 417 ofisi bulunan Knight Frank'ın raporuna göre, son bir senede ev fiyatlarının yüzde 12.7 artış gösterdiği Almanya Berlin endekste ilk sırada yer aldı. Yüzde 12'lik artışla yine bir Almanya kenti olan...