02 / 05 / 2024

konut fiyatları yükselir mi

konut fiyatları yükselir mi

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan düşük konut kredisi faiz oranı ve konut sektörünün çatı örgütlerinin desteğiyle şirketler tarafından uygulanan ‘yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat’ fırsatı konut alımınında piyasayı canlandırdı. 

Konut fiyatları 2017'de yükselir mi?

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahip olduğunu, beraberinde 200'den fazla sektörü ayakta tuttuğunu hepimiz biliyoruz. Peki konut fiyatları 2017'de yükselir mi? İşte bu sorunun cevabını Güneş Gazetesi Köşe Yazarı İslam Memiş şöyle veriyor;

Konut fiyatları yükselir mi?

En çok merak edilen konulardan biri olan “Konut fiyatları yükselir mi” sorusuna GYODER Başkanı Aziz Torun’dan yanıt geldi. Torun, fiyatlarda bir artış beklemediğini aksine talepteki azalmaya bağlı olarak fiyatların düşebileceğini söyledi…

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı. Rightmove verilerine göre bu ay ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 arttı?

Konut yatırımcılarının gözdesi olan İstanbul'un Pendik ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9,8 arttı!

İngiltere'de ev fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Konut fiyatları yüzde 9,8 oranında arttı.

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yayınlanan resmi verilere göre, Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı...

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de konut fiyatları yükselişe geçti. Ortalama konut fiyatının 443 bin 300 TL olduğu konut fiyatlarında geri dönüş süresi ise 20 yıl.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 7,1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 7,1 oranında artış gösterdi.

Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı!

Osman Gazi Köprüsü sonrası İstanbul’a ulaşımı kolaylaşan Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı...

konut fiyatları yükselir mi Haberi

konut fiyatları yükselir mi

Bunların yanı sıra hükümetin hayata geçirdiği KDV ve tapu harcı indirimi de pazarda önemli yankı buldu. Bu sayede Türkiye genelinde mayıs ayında 119 bin 665 konut satışı yapıldı.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin konut satış  istatistiklerine göre, mayıs ayında satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 16.07, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27 artış kaydetti.

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre; ancak düşük faiz oranı ve banka kredili alımları destekleyen uygulamalara rağmen, konut alıcısı ‘diğer satış’ türü olarak isimlendirilen şirketlerin bünyesinde yaptıkları kampanyaları tercih etmeye devam etti. Yılın ilk beş ayında senetli konut satışı, ipotekli satış olarak bilinen banka kredili satışları ikiye katladı.

Yarım milyonu aştı

2018’de satılan konut sayısı, 2017 yılıyla paralel gidiyor. 2017’nin ilk beş ayında...