27 / 04 / 2024

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 



Konut fiyatları milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar konut fiyatlarını yakından takip ediyor. Bu kapsamda ''konut fiyatları ne olur, konut fiyatları düşecek mi, artacak mı?'' sorusu hızla araştırılmaya devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yaptığı paylaşımda konut fiyatları ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Kireçci, 4 ay önce bir takipçisinin 2 ay sonra konut fiyatlarının düşeceği iddiasına yanıt olarak şu ifadeleri kullandı.

Kireçci ''30 Temmuz'da birisi 5 milyon TL istenen evi 2 ay sonra (1 Ekim'de) 1 milyon 500 bin TL'ye alacağını söylemiş. Bugün 15 Ekim. 30 Temmuz'da 5 milyon istenen ev bugün ne kadara alınabilir?'' sorusunu sorarak, fiyatların giderek artmaya devam etttiğini söyledi. 

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, AZALACAK MI?

Tebernüş Kireçci konut fiyatlarının daha da artmaya devam edeceğini açıklayarak şu iafadeleri kullandı: ''Daha da artar. Şu an mevduat cazip. Sorunsuz konutların sahipleri paraya sıkışık değilse ucuza satmaya yanaşmıyor.

Mevduatın cazibesine kapılıp evini satmak isteyenler de var. Böyle ortamda satıcının artması normal'' dedi.


DEVLET, KONUTA EL ATMALI!

Tebernüş Kireçci resmi twitter hesabı üzerinden 1 Ekim'de yaptığı analizde, konut fiyatları ile ilgili devletin konuta el atması gerektiğini açıkladı. 

Kireçci'inin yaptığı analizde devletin konut fiyatlarına el atmaması halinde, orta gelir grubunun ev sahibi olması her geçen yıl zorlaşacağını belirtti. 

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

KONUT SATIŞLARI EYLÜLDE DÜŞTÜ!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları yüzde 9,5. 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı.

Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 oldu. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 247 konut satışı ve yüzde 14,9 ile en yüksek paya sahip oldu.

Satış sayılarına göre İstanbul'u 9 bin 48 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 476 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile  İzmir  izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 47 konut ile Ardahan, 55 konut ile Hakkari ve 77 konut ile Bayburt oldu.

Ev alacaklara son dakika müjdesi! Uzmanlar açıkladı: Konut alacaklar beklemesin!

Geri Dön