03 / 05 / 2024

konut fiyatları zamlandımı

konut fiyatları zamlandımı

Dolar fiyatlarının 2.51 ’leri görmesi ile birlikte önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının en az yüzde 10 ’ler seviyesinde artması bekleniyor.

Konut fiyatlarında neler oluyor? Şu anki ilanların sahipleri, hayal kurarken para kaybeden mülk sahipleri! 

Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder, konut fiyatları ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Peki konut fiyatlarında neler oluyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatları vatandaşı mülksüzleştirdi! Kiracı oranı artıyor!

Kiracı oranı 2013 yılında yüzde 21,3 iken, 2023 yılında yüzde 27,8'e yükseldi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşı mülksüzleştirdi. 

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 

Konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olursa, ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yeni ev alacaklar merakla düşük faizli konut kredisi kampanyasının ne zaman hayata geçirileceğini araştırıyor. Peki konut kredisi düşerse ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

İstanbul'da en uygun konut nerede? İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en düşük olduğu üç ilçe...

İstanbul'da yaşamak isteyenler konut fiyatları bakımından İstanbul'un en uygun ilçelerini araştırıyor. İşte İstanbul'un en uygun ilçeleri...

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Mustafa Koçak, konut fiyatlarının nominal olarak artsa da son bir kaç aydır aylık bazda reel olarak düştüğünü, söyleyerek konut almak isteyenlere müjdeyi verdi.

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

konut fiyatları zamlandımı Haberi

konut fiyatları zamlandımı

Son aylarda hızlı bir yükseliş grafiği izleyen dolar fiyatları konutlara da ‘zam’ olarak yansıyacak. İnşaat sektörünün demir, çimento gibi dolara endeksli girdilerinde yaşanan maliyet artışının tüketicileri konutta yüzde 10’lar seviyesinin üzerinde ‘zam’ olarak yansıması bekleniyor.


Girdi maliyetleri dolar üzerinden olan inşaat sektörünün kurlar nedeniyle maliyetlerinde ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “İnşaat sektörü olarak şimdiye kadar yaşanan maliyet artışlarını konutlara yansıtmayıp kendi bünyemizde finanse ettik. Ancak dolar kurlarının 2.51’ler seviyesini görmesi artık sektörümüzü zorluyor. Önümüzdeki günlerde maliyet artışının konut fiyatlarına yüzde 10’ları aşan oranlarda yansıması gündeme gelecek. Konut almak isteyenler bu zamlardan etkilenmemek için ellerini çabuk tutsunlar” diye konuştu.


Konut almak isteyenler için zamlardan önce içinde bulduğumuz şu günlerin önemli bir fırsat dönemi olduğunu belirten...