11 / 05 / 2024

Konut fiyatlarına yüzde 10 zam bekleniyor

Konut fiyatlarına yüzde 10 zam bekleniyor

Uzmanlara göre gayrimenkul, yatırımcısına altın ve dövizden çok kazandırıyor. Ekonomik durgunluğun yaşandığı bir ortamda yapılacak konut yatırımının güçlü bir hükümetin kurulmasıyla yatırımcısına yüzde 10’luk kazanç sağlaması bekleniyor.

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu. Buna göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptığını açıkladı.

Konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Ev alma hayali kuranlar dikkat!

Yeni ev alacaklar ve konut yatırımı yapacaklar, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merakla araştırırken, konut kredisi faizlerinin de nasıl seyredeceği merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Bu durumda ev alınır mı? İşte vatandaşların yorumları...

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

1952'de inşaat demir fiyatlarına yüzde 50 zam! 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş!

1952 yılında demir fiyatlarındaki yükseliş yüzde 50'yi buldu. Demir fiyatlarına daha ne kadar zam geleceği ise bilinmezken, 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Kimlik, pasaport ve ehliyet fiyatlarına yüzde 58 zam geldi!

2024 asgari ücretin belli olması ile noter kağıdı, beyanname, pasaport, kimlik ve sürücü belge fiyatlarına yaklaşık yüzde 58 zam geldi.  2024 ehliyet fiyatı ne kadar? Kimlik kartı kaç lira oldu? 2024 pasaport ücreti kaç lira? İşte 2024 ücretleri...

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

Konut fiyatlarına yüzde 10 zam bekleniyor Haberi

Konut fiyatlarına yüzde 10 zam bekleniyor

Yeni yılla birlikte konut fiyatlarına yüzde 10 zam bekleniyor. Seçimlerin ardından bankaların verdiği konut kredilerinin faiz oranlarında düşüş beklediklerini belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Faizler düştüğünde talep artacağı için konut fiyatları da artar" dedi.



İkinci el hareketli


Gayrimenkul piyasasının yaklaşık 2 yıldır yerinde saydığını belirten Güleroğlu, birinci el konutlarda hareketlilik olsa da ikinci el konut satışlarında durgunluk yaşandığını söyledi. Son 3 ayda ikinci el piyasasında da hareketlenme başladığını belirten Güleroğlu şöyle konuştu:


Faizler düşerse...


“Faiz oranlarının biraz daha aşağı düşebileceğini hesap ederek hareket ediyor insanlar. Seçimlerin ardından yeni hükümetin kurulmasından sonra istikrar sağlanırsa, dövizin ateşi düşer, faiz aşağıya iner. Bu ne demektir; bugün 250 liraya aldığınız evi faizler aşağıya düştüğünde talep olacağı için yüzde 10 fazla rakama almak zorunda kalabilirsiniz.”


Yapılandırma...