27 / 09 / 2024

konut fiyatlarında balon oluştu

konut fiyatlarında balon oluştu

İstanbul Emlak Komisyoncular ve Danışmanları Odası Başkanı Nizamettin Aşa herkesin konut almak istediğini ancak bütçelerine uygun konut bulmakta zorlandıklarını söyledi.Ömer Faruk Çelik'te doğru fiyatla arz edilen konutların alıcıya ulaşacağını aktardı.

5 milyon TL'ye kadar olan evlerde arz az, talep çok: Konut fiyatlarında dibe yaklaştık!

Konut satışları iki aydır artışını sürdürürken; binlerce kişi 'Konut fiyatları artar mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatlarında son durum ne? Piyasayı neler bekliyor? 

Konut fiyatlarında enflasyon üstünde artış 4 ay sonra başlayacak, evlerinizi şimdiden alın!

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Ağustos ayında konut satışlarındaki son dört yılın satış rekorunu kıran Temmuz ayını geride bıraktı. Analist ve stratejist Cafer İşbilen, konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun altında kaldığına dikkat çekerek, “4 ay sonra enflasyon üstünde artış başlayacak" dedi.

Konut fiyatlarında 'reel düşüş' tam gaz devam! İstanbul, İzmir, Ankara'da konut fiyatları nasıl değişti? 

Konut fiyatlarında reel düşüş serisi Ağustos 2024'te de sürdü. Merkez Bankası'nın açıkladığı rakamlara göre; konut fiyatları, ağustosta reel olarak yüzde 11,6 geriledi. İşte o son dakika rakamlar... 

Uzmanı açıkladı: Konut fiyatlarında reel bazda gerileme sürecek!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi faizlerinin düşmesini beklerken, konut fiyatlarında da reel bazda gerileme sürüyor. Gayrimenkul Uzmanı M. Kıvanç Önder, konut fiyatlarında 2021 ile 2023 arasında yaşanan hızlı yükselişin yerini gerilemeye bıraktığını söyleyerek düşüşün devam edeceğini belirtti.

Amerika'da konut fiyatlarında senenin en küçük artışı yaşandı!

ABD'de müstakil konut fiyatları haziran ayında bir önceki aya göre düştü. Konut arzını artırması ile haziranda fiyatlar senelik bazda yaklaşık bir senenin en küçük artışını yaşadığı kaydedildi.

Konut fiyatlarındaki artış Kasım ayında başlar…

Konut fiyatlarında reel bazda gerileme devam ederken, düşüş hızı ise yavaşladı. Girişimci Mert Ergün ev almak isteyenleri uyararak,  Kasım ayı ile birlikte sıfır konutlarda fiyat artışının başlayacağını söyledi.  

Konut fiyatlarında İstanbul, Barcelona’yı solladı!

Mega kent İstanbul'da gün geçtikçe büyüyen barınma krizine ilişkin paylaşım yapan İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, konut fiyatlarında İstanbul'un Barcelona’yı solladığını söyledi.

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Konut fiyatlarında dolar bazlı yüzde 25 düşüş bekleniyor!

Son beş sene içinde fırlayan konut fiyatları son aylarda yavaşlamaya başladı. Konut fiyatlarında şelale düşüş beklediğini belirten Turizmci Mert Budak, dolar bazlı yüzde 25 düşüşün olacağını söyledi. 

İstanbul'daki konut fiyatlarında son 14 yılın en yüksek reel düşüşü!

Merkez Bankası'nın rakamlarına göre Konut Fiyat Endeksi reel olarak yüzde 13,3 oranında geriledi. Konut fiyatlarında 2.5 senenin en yavaş artışı yaşandı. Peki İstanbul'da durum ne? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Konut fiyatlarında nasıl balon oluştu? Ünlü turizmci açıkladı! İşte kanıtı...

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları yatırımcıları ve konut almak isteyenleri şaşkına çevirirken ünlü turizmci, konut fiyatlarında nasıl balon oluştuğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kurbanlık fiyatlarında balon!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 2024 kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı. Kurban fiyatları görenleri hayrete düşürürken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman, sosyal medya hesabından kurban fiyatlarında balon oluştuğunu söyledi. İşte o açıklama...

konut fiyatlarında balon oluştu Haberi

konut fiyatlarında balon oluştu

İstanbul Emlak Komisyoncular ve Danışmanları Odası Başkanı Nizamettin Aşa herkesin konut almak istediğini ancak bütçelerine uygun konut bulmakta zorlandıklarını söyledi.Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik'te doğru fiyatla arz edilen konutların alıcıya ulaşacağını aktardı. Çelik, "Ekonomik ve politik istikrara bağlı olarak dönem dönem konut talebinde bir yavaşlama olsa da aslında bugün hala halkımızın büyük bir bölümü depreme dayanıklı olmayan niteliksiz konutlarda yaşamakta ve daha iyi bir konuta taşınmak için fırsat kollamakta" bilgisini verdi. Gerçek ihtiyaç sahipleri dışındaki hedef kitle için inşaatların yapıldığını ifade eden Nizamettin Aşa ise, Yeni yapılan projelerin oldukça yüksek fiyatta satışa sunulduğunu, piyasada fiyatta balon oluştuğunu, ikinci emlakta da durumun aynı olduğunu...