24 / 07 / 2024

konut fiyatlarında yükseliş olacak mı

konut fiyatlarında yükseliş olacak mı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut satışlarında yeni bir yükseliş dalgası beklendiğini açıkladı. Rapora göre son bir yıllık süreçte, konut kredisindeki kümülatif değişim %18 artış göstermiş bulunuyor.

Konut fiyatlarında dolar bazlı yüzde 25 düşüş bekleniyor!

Son beş sene içinde fırlayan konut fiyatları son aylarda yavaşlamaya başladı. Konut fiyatlarında şelale düşüş beklediğini belirten Turizmci Mert Budak, dolar bazlı yüzde 25 düşüşün olacağını söyledi. 

Satılık konut fiyatlarında yüzde 10-15'lik gevşeme bekleniyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa yaptığı açıklamalarda satılık fiyatlarında yüzde 10-15'lik bir gevşeme beklediğini söyledi.

Son iki yılda konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın ve konutun son iki yıldaki yükseliş rakamları ortaya çıktı. Verilere göre konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki konut fiyatlarında son 14 yılın en yüksek reel düşüşü!

Merkez Bankası'nın rakamlarına göre Konut Fiyat Endeksi reel olarak yüzde 13,3 oranında geriledi. Konut fiyatlarında 2.5 senenin en yavaş artışı yaşandı. Peki İstanbul'da durum ne? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor! Altında yükseliş devam edecek mi?

Yatırımcılar tarafından 'Güvenli liman' şeklinde bilinen altında herkesin merak ettiği soru fiyatlarında artış olup olmayacağı... Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi?

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mart ayında senelik oranda yüzde 6.5 arttış gösterdi.

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Altın yükselişte! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın! 20 Nisan 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Son zamanların en iyi yatırım aracı olan altında yükseliş devam ediyor. Rekor üzerine rekor kıran altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Önceki gün 3 bin 990 liradan kapanan altından, hızlı bir hamle geldi. Peki, çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç TL?

Konut fiyatları vatandaşı mülksüzleştirdi! Kiracı oranı artıyor!

Kiracı oranı 2013 yılında yüzde 21,3 iken, 2023 yılında yüzde 27,8'e yükseldi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşı mülksüzleştirdi. 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatlarında düşüş yaşandı! 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yıının son çeyreğinde yüzde 1,1 oranında azaldı. Buna göre, konut fiyatları senelik bazda Lüksemburg'da yüzde 14,4, Almanya'da yüzde 7,1, Finlandiya'da yüzde 4,4, Fransa'da yüzde 3,6 kadar azalmış oldu.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

konut fiyatlarında yükseliş olacak mı Haberi

konut fiyatlarında yükseliş olacak mı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut satışlarında yeni bir yükseliş dalgası beklendiğini açıkladı.


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., her ay gayrimenkul sektörünün nabzını tuttuğu Periskop Analiz'in Ekim ayı raporunu açıkladı.


Rapora göre Eylül ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisindeki kümülatif değişim %18 artış göstermiş bulunuyor. Elde edilen yeni veriye göre geçen yılın aynı döneminde %13 büyüyen konut kredileri, bu yıl %18 büyümeyi başarmış bulunuyor. Raporda konut kredisindeki değişim itibariyle kredi miktarının önümüzdeki aylarda belli ölçülerde hareketleneceği öngörülüyor.


Konut satışları yüzde 9 arttı


Periskop Analiz'in verilerini değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2015 Eylül sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %13, ipotekli konut satışlarının ise...