05 / 07 / 2024

konut fiyatlarında yükseliş

konut fiyatlarında yükseliş

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkul sektöründe maliyetler artmaya devam ediyor. Bu artışın önemli bir nedeni olarak da Türkiye'de yapımı devam eden mega projeler gösteriliyor. Peki, Mega projeler mega fiyat yaratıyor mu?

Konut fiyatları yükselişini sürdürüyor!

Konut fiyatları, bir yılda yüzde 18 zamlandı. Uzmanlar, kurdaki yükseliş ve maliyet artışının fiyatlara yansımaya başladığını, önümüzdeki günlerde daha büyük zammın kapıda olduğunu söylüyor.

Konut fiyatlarında yükseliş bekleniyor!

ING Uluslararası Araştırmalar’ın her yıl küresel piyasalarda gerçekleştirdiği yıllık ‘Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması’nın 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puan arttı.

Konut fiyatları İstanbul'da yüzde 29 yükseldi!

Türkiye genelinde konut fiyatları endeksi Mayıs sonu itibarıyla yıllık yüzde 19.08 artarken, en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği il olan İstanbul'daki artış ise yüzde 29.08'i buldu.

Türkiye‘de konutta balon ihtimali yok!

MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir "17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı" dedi.

IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor!

Türkiye bu yıl ikinci çeyrekte Hong-Kong, Ukrayna, Filipinler, Yeni Zelanda, Kolombiya'dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ülke oldu. IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor..

Konut fiyatları yüzde 11.5 arttı!

KONUTKREDİSİ.COM.TR'NİN hazırladığı Tüketici Konut Fiyat Endeksi raporuna göre konut kredisi kullanarak ev almak isteyen tüketicilerin talep ettiği konut fiyatı ortalaması Türkiye genelinde gecen yıla göre yüzde 11.5 arttı...

Konut fiyatları arttı!

Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2013 Mayıs raporuna göre konut fiyatlarında artış yaşandı...

İstanbul'daki konut fiyatlarında son 14 yılın en yüksek reel düşüşü!

Merkez Bankası'nın rakamlarına göre Konut Fiyat Endeksi reel olarak yüzde 13,3 oranında geriledi. Konut fiyatlarında 2.5 senenin en yavaş artışı yaşandı. Peki İstanbul'da durum ne? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor! Altında yükseliş devam edecek mi?

Yatırımcılar tarafından 'Güvenli liman' şeklinde bilinen altında herkesin merak ettiği soru fiyatlarında artış olup olmayacağı... Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi?

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mart ayında senelik oranda yüzde 6.5 arttış gösterdi.

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Altın yükselişte! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın! 20 Nisan 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Son zamanların en iyi yatırım aracı olan altında yükseliş devam ediyor. Rekor üzerine rekor kıran altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Önceki gün 3 bin 990 liradan kapanan altından, hızlı bir hamle geldi. Peki, çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç TL?

Konut fiyatları vatandaşı mülksüzleştirdi! Kiracı oranı artıyor!

Kiracı oranı 2013 yılında yüzde 21,3 iken, 2023 yılında yüzde 27,8'e yükseldi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşı mülksüzleştirdi. 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatlarında düşüş yaşandı! 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yıının son çeyreğinde yüzde 1,1 oranında azaldı. Buna göre, konut fiyatları senelik bazda Lüksemburg'da yüzde 14,4, Almanya'da yüzde 7,1, Finlandiya'da yüzde 4,4, Fransa'da yüzde 3,6 kadar azalmış oldu.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

konut fiyatlarında yükseliş Haberi

konut fiyatlarında yükseliş

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Leyla İlhan bugünkü köşesinde gayrimenkulde maliyet artışı konusunu kaleme aldı. İşte, o yazı..

Gayrimenkulde maliyetler artmaya devam ediyor. TUİK tarafından açıklanan verilere göre bina inşaatı maliyet endeksi 2018 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 5.20, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16.15 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 17.27 ve işçilik endeksi yüzde 13.93 arttı. Bu artışın önemli bir nedeni olarak da Türkiye'de yapımı devam eden mega projeler gösteriliyordu. Bilindiği gibi Türkiye, dünyada yapımı devam 10 mega projeden 6'sına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan Avrasya Tüneli, Marmaray, 3. Köprü gibi büyük projeler tamamlanırken, 3. Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımı ise sürüyor. Ayrıca yakın zamanda bunlara İstanbul'un haritasını etkileyecek Kanal İstanbul...