23 / 07 / 2024

Konut fiyatlarındaki değişiklik

Konut fiyatlarındaki değişiklik

Emlak sektöründe faaliyetlerini sürdüren Show Realty CEO'su Kazım Algın, ev satın almayı düşünenlerin acele etmesi gerektiğini aksi takdirde satın almak istedikleri evin fiyatında artışla karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

Konut fiyatları normale dönüyor!

2021'de faiz indirimleriyle aynı anda yükselişe geçen konut fiyat artış hızı, normale dönmeye başladı. Ekonomist İris Cibre sosyal medya hesabından konut fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirdi.

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik! Hızlı yıkım için yeni karar Resmi Gazete'de!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? 

Ülkemizde son 10 senedir konut satışları gerilemeye başladı. Söz konusu bu gerilemenin en büyük sebebi konut kredilerinin yüksek olması ve yabancıların konut alımından uzaklaşması şeklinde belirtilirken, konut fiyatlarında yaşanan düşüşün nedeni de merak ediliyor. Peki konut fiyatlarındaki düşüşün n

'Konutta nakit alım fırsatı' diyen Uzman isim tarih verdi! Konut fiyatlarındaki makas kapanacak!

Endeksa’nın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, TÜİK’in açıkladığı Nisan 2024 Konut Satış İstatistiklerini ve güncel konut fiyatlarındaki değişimi değerlendirerek, konutta nakit alım fırsatı olduğunu belirtti.

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle konut piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Konut fiyatlarındaki düşüsün geçici olduğunu söyleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban nedenlerini de açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış yabancıyı da vurdu! İstanbul'da yabancıya satış yüzde 67 düştü! 

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış, vatandaşlık ve ikamet izni için talep edilen limitlerin yükseltilmesi yabancıların ülkemizdeki konut alımlarına da yansıdı.

Fiat Fiorino'nun Mart 2024 fiyatları değişti! Fiorino'ya yine hem 25 bin TL indirim hem de kampanya müjdesi geldi!

Otomotiv devi Fiat en sevilen ticari araçları arasında yer alan Fiorino'nun fiyatlarında değişiklik yaptı. Açıklanan yeni fiyat listesine Fiorino'ya hem 25 bin TL indirim hem de kampanya geldi...

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV'de değişiklik geliyor mu? Araba fiyatları düşecek mi? 

Otomobil alacak birçok kişi ÖTV'de bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araç piyasasındaki son durum ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

Konut fiyatlarındaki değişiklik Haberi

Konut fiyatlarındaki değişiklik

Dolar kurundaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetlerine de yansıması bekleniyor. Bu durumda ev fiyatlarında artış kaçınılmaz olacak. Algın, "Ev satın almayı düşünüyorsanız acele edin, beklerken satın almak istediğiniz evin fiyatında artışla karşılaşabilirsiniz dedi." Geçtiğimiz günlerde konut satışlarıyla ilgili birkaç istatistiki araştırmanın yayınlandığını belirten Kazım Algın, şöyle devam etti "Bunlardan birincisi konut fiyatlarında artış ki; İstanbul, Kazım Algın Ankara, İzmir, Adana gibi iller başı çekiyor. İkincisi de konut sektörü temsilcilerinin dolardaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetine yapacağı etkiyle ilgili yaptığı araştırmalar.



"DOLARDAKİ ARTIŞ EV FİYATLARINI %20 ARTTIRIR"

Dolardaki yaklaşık %20'lik artış, inşaat maliyetlerine yansıyacağı için, yeni ev fiyatlarında en az %20'lik yükseliş kaçınılmaz olacak. Yeni ev yani sıfır ev değil, ikinci ev alırım gibi bir düşünceye de kapılabilirsiniz. Ancak şunu vurgulamak gerekir...