30 / 07 / 2024

konut getirisi

konut getirisi

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım: "Son iki yıldır her ortamda fiyat artışı yapmamaya gayret ediyor ve kar marjlarımızdan fedakarlık yapıyoruz" dedi.

Konut faizden çok getiriyor beğendiğiniz evi hemen alın

İnşaat Kralı olarak bilinen işadamı Ali Ağaoğlu, konuttaki fiyat artışının faiz kazancından daha fazla olduğunu söyledi. Ağaoğlu vatandaşın istediği evi, uygun vade ve ödeyebileceği taksitle almasını önerdi.

10 milyonluk dairenin kirası 50 bin TL, faiz getirisi 450 bin TL! Konut mu, faiz mi? 

Yükselen enflasyon karşısında vatandaşlar ellerindeki parayı değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bunlardan biri de son zamanlarda bir çok yatırımcının tercih ettiği mevduat faizi. Peki 10 milyon lira ile bir konut almak mı, 450 bin liralık faiz getirisi mi? Hangisi mantıklı?

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Konut yatırımında üç yıllık kazanç tablosu! 650 bin liralık ev şimdi 6 milyon TL, kirası 30 bin TL oldu!

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Üç yıl önce 650 bin liraya alınan evin değeri şu anda 6 milyon lira, kira getirisi 30 bin TL oldu. İşte konut yatırımının kazanç tablosu...

Konut mu, mevduat mı, altın mı? Yatırımcılar dikkat! 

Konut alıp yatırım yapacaklar kira getirisi ile ne kadar sürede kazanç elde edeceklerini merak ediyor. Peki hangi yatırım mantıklı? Konut mu, mevduat mı, altın mı?

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

Konut fiyatlarında balon var mı? 500 bin TL'nin faiz kazancı, 4 milyon TL'lik evin kira getirisinden fazla! 

Yatırımcılar, konut satın alıp kira getirisi elde etmenin mantıklı olup olmadığını merak ediyor. İşte faiz ve konut yatırımı karşılaştırması...

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Konutlar iş yerine çevriliyor! Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı!

Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı. Bağdat Caddesi’nde dönüşen çok sayıda konut yer alıyor...

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!

Şans ABD'de ev sahibi olmak isteyen kişilerin ayağına geldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'den bugün konut alan kişiler çok karlı olacak; üstelik kira getirisi de artı kar sağlayacak.

konut getirisi Haberi

konut getirisi

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut getirisinin azalmasının, inşaatçının fedakarlığını gösterdiğini belirterek, "Son iki yıldır her ortamda fiyat artışı yapmamaya gayret ediyor ve kar marjlarımızdan fedakarlık yapıyoruz." ifadesini kullandı.



Durbakayım tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, konut fiyatlarındaki yüzde 12,58 artışın yüzde 12,73 oranındaki üç ay vadeli TL cinsi ortalama mevduat faizinden düşük kalmasının, inşaat firmalarının fiyat artışını dizginleyip üreticiye daha düşük fiyatlı konut sunmak istemesinin bir sonucu olduğunu kaydetti.


Konut getirisinin azalmasının, inşaatçının fedakarlığını gösterdiğini, son iki yıldır her ortamda fiyat artışı yapmamaya gayret ettiklerini ve kar marjlarından fedakarlık yaptıklarını aktaran Durbakayım, "Sadece ham maddelerdeki fiyat artışını konut alıcısına yansıtmaya çalışıyoruz' şeklinde açıklamalarda bulunarak, tüketicinin yanında olduğumuzu ve ekonomiye destek verdiğimizi söylüyoruz. Mevduat gibi makroekonomik veriler,...