03 / 05 / 2024

konut harçları yükseldi

konut harçları yükseldi

Yükselen harç satışalrı etkiler, GYO'lar yerinde sayar...

İkinci el konut fiyatları 1.5-2 milyon TL'ye geriledi! Satışlar yükseldi ama sektör durgun!

TÜİK tarafından açıklanan verilerine göre konut satışları şubatta yüzde 17 artarak canlılığa işaret etti ancak sektör temsilcileri piyasada durgunluk olduğunu belirtti. İşte o açıklamalar...

Konut satışları yüzde 20,6 azaldı! 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı. Açıklanan rakamlara göre konut satışları yüzde 20,6 azaldı...

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

2024’te yeniden değerleme zamları ile A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artacak. Zamların artmasına ya da düşürülmesine yönelik bir karar çıkmazsa, vergiler ve harçlar yüzde 58.5 daha zamlanacak.

Konut satışları yüzde 9,5 azaldı! 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları yüzde 9,5 azaldı! 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı...

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

Konut kredisinde şok değişiklik! Konut kredisi faizleri yükseldi mi? Bankalar açıkladı! 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, konut kredilerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Peki son dakika konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yükseldi mi?İşte banka banka konut kredisi faizleri...

Pasaport harçları yükseldi mi? 2022 pasaport harçları ne kadar?

Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarları zamlanacak.Peki 2022 pasaport harçları ne kadar? 2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

İzmir'de konut satışları yüzde 69 yükseldi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; İzmir'de konut satışları geçen yıla oranla yüzde 69,1 oranında yükseldi.

Siirt'te konut satışları yüzde 5,6 azaldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayı konut satışları istatistiğine göre Siirt'te konut satışları yüzde 5,6 azaldı. 

Şırnak'ta konut satışları yüzde 29,3 yükseldi!

Şırnak'ta konut satışları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 29,3 yükseldi. Şırnak'ı, yüzde 27,8 ile Gümüşhane, yüzde 25,8 ile Tekirdağ izledi.

Çin'de konut satışları yüzde 0,4 arttı!

Koronavirüsün yol açtığı ekonomik krizden toparlanmaya  çalışan Çin'de ucuz kredilerin  etkisi ile konut satışları yüzde 0,4 arttı.

konut harçları yükseldi Haberi

konut harçları yükseldi

MALİYE Bakanlığı’nın tedbir paketinde şu anda binde 65 olarak uygulanan tapu harcının artırılması ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarına (GYO) sağlanan Kurumlar Vergisi ististasının kaldırılması da olduğu iddia ediliyor. Maliye Bakanlığı, GYO’ların bu istisnasını kaldırarak, 500 milyon liralık gelir elde etmeyi planlıyor. Ancak zaten durgun olan sektörde, tapu harçlarının yükselmesi satışları etkileyecek. $u anda konut alan ve satan taraflar için binde 65 olarak uygulanan tapu harcının da yükseleceği belirtiliyor. Harcın yükselmesi ya konut almak isteyenleri beklemeye geçirecek ya da ev sahiplerinin tapu dairelerine konut satış bedelinin gerçek bedelinin bildirilmemesine neden olacak. Yani, ev sahiplerinin vergi kaçırmasına neden oluyor. Ancak Maliye Bakanlığı, bu kaçağı önlemek için de bölge bölge emsal fiyat belirleyip ev sahiplerinin peşine düşmeyi planlıyor.


Şirketler denetlenmeyecek

GYO’ların kurumlar vergisi avantajının kalkması...