03 / 05 / 2024

konut harçlrı yükselecek

konut harçlrı yükselecek

Yükselen harç satışalrı etkiler, GYO'lar yerinde sayar...

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Selçuk Geçer: Bombayı patlatayım mı? 2024'te konut fiyatları çok yükselecek!

Ekonomist Selçuk Geçer, konut ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Geçer 2025 yılından itibaren konut ve otomobil fiyatlarının agresifleşeceğini kaydetti. 

Ehliyet alacaklara kara haber! Yüzde 100 zam kapıda: 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek! 

Ehliyet harçlarına 2024 yılında gelecek zamdan sonra sürücü kurslarında da zam bekleniyor. İddialara göre kurslar 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek.

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Faizler düşmeyecek! Konut fiyatları yükselecek!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Faizler düşmeyecek! Konut fiyatları yükselecek!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Konut kredisi faizleri yükselecek mi?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim fiyatlarda artış yaşanmasına sebep oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Fiyatlar ne olacak? Kredi faizleri yükselecek mi?

Konut satışları 2020’de yükselecek!

Gayrimenkul sektörüne ilişkin 2020 yılı öngörüleri ile beklentilerini paylaşan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Yazıcı, “2020’de konut satışları yükselecek” dedi.

Almanya'da konut yardımı yükseliyor!

Almanya'da dar gelirli ailelere verilen konut yardımı yılbaşından itibaren yükselecek. Federal Hükümet konut yardımının yüzde 30 oranında artacağını duyurdu...

Dolar yükselecek mi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, herkesin merak ettiği "Dolar yükselecek mi?" sorusunu kendi Twitter hesabında 13 maddede yanıtladı. İşte 13 maddede "dolar" analizi...

Konut kredi faizleri yükselecek mi?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu dün gerçekleşen toplantıda değişikliğe gitmeyerek politika faizlerini yüzde 24’de sabit tuttu. Karar konut kredisi faiz oranlarını nasıl etkileyecek?

Vakıf Katılım konut kredi faizini yüzde 0,98'e indirdi!

Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerine devam eden Vakıf Katılım,  konut kredi faizini yüzde 0,98'e indirdi.

konut harçlrı yükselecek Haberi

konut harçlrı yükselecek

MALİYE Bakanlığı’nın tedbir paketinde şu anda binde 65 olarak uygulanan tapu harcının artırılması ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarına (GYO) sağlanan Kurumlar Vergisi ististasının kaldırılması da olduğu iddia ediliyor. Maliye Bakanlığı, GYO’ların bu istisnasını kaldırarak, 500 milyon liralık gelir elde etmeyi planlıyor. Ancak zaten durgun olan sektörde, tapu harçlarının yükselmesi satışları etkileyecek. $u anda konut alan ve satan taraflar için binde 65 olarak uygulanan tapu harcının da yükseleceği belirtiliyor. Harcın yükselmesi ya konut almak isteyenleri beklemeye geçirecek ya da ev sahiplerinin tapu dairelerine konut satış bedelinin gerçek bedelinin bildirilmemesine neden olacak. Yani, ev sahiplerinin vergi kaçırmasına neden oluyor. Ancak Maliye Bakanlığı, bu kaçağı önlemek için de bölge bölge emsal fiyat belirleyip ev sahiplerinin peşine düşmeyi planlıyor.


Şirketler denetlenmeyecek

GYO’ların kurumlar vergisi avantajının kalkması...