02 / 05 / 2024

konut hesabı teşviki

konut hesabı teşviki

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor. Peki, işkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Konut krizi nasıl çözülür?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde yaşanan konut krizinin çözümünde planlı bir şekilde özel sektörün yeni konut üretiminin teşviki ile çözülebileceğini kaleme aldı. 

Gazi Konut, Gaziantep'te arsa satıyor! 48 bin metrekarelik arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

Gazi Konut, Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi, Geneyik Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte arsanın fiyatı ve tüm detaylar...

TOKİ'den 10 bin lira sınırla konut satışı! Erdoğan'ın talimatıyla kampanya yapıldı işte başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de aşırı pahalanan konutlarda fiyat kırmak, durma noktasına gelen konut üretimine hız vermek için finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 30 milyar bütçe ayırılan TOKİ, 10 bin gelir sınırıyla konut satacak! İşte detaylar..

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

İlk kez konut alacaklar için hangi destekler veriliyor?

Devlet tarafından konut sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye varan destek sağlanıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabının şartları neler? İşte merak edilenler...

Konut hesabından hangi evler için yararlanılır?

Devlet, ev sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabından hangi evler için yararlanılır? İşte merak edilenler...

Konut alacaklar dikkat! Devletten 33 bin TL destek!

Devlet tarafından ilk defa konut sahibi olacakları desteklemek için başlatılan konut hesabı uygulamasındaki asgari ödeme tutarı, her yıl yeniden değerleme oranına göre yükseltiliyor. Peki konut hesabı nedir? İşte detaylar...

konut hesabı teşviki Haberi

konut hesabı teşviki

İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde açıkladığı bu sistemde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi. 


Peki, bu destek sadece ilk evini almak isteyenlere mi yapılıyır? İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?


Yapılan açıklamalara göre ev teşvik desteği yalnız ilk evini almak isteyen vatandaşlara yapılıyor. İkinci veya üçüncü evini almak isteyenler bu uygulamadan faydalanamıyor.


Ev teşviki desteğinden faydalanmak...