27 / 04 / 2024

konut hesabı uygulaması

konut hesabı uygulaması

İlk evlerini alacak olan evli çiftler, konut hesabı devlet katkısı uygulamasına başvurup birikimlerini artırabiliyor. Konut hesabına düzenli ödeme yapan çiftlere devlet destek veriyor.

Konut hesabına devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasına devlet katkısı bugünden itibaren artırılıyor. Devlet katkısı, 3 yıl birikim yapanlarda 20 bin lirayı aşacak. 5 yıl birikim yapan ise ilk evini aldığında 25 bin lira alabilecek.

Konut hesabının cazibesi arttı!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı uygulamasının cazibesi arttı. 5 yılda 80 bin lira biriktirene, 20 bin lira verilecek...

Konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi geliyor. Uygulamaya Ağustos 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 12 bin kişi başvurdu.

Konut hesabı uygulaması, en verimli tasarruf araçlarından!

Dişinizden tırnağınızdan artırarak köşeye ayırdığınız küçük birikimleriniz, hükümetin aldığı son kararlar sayesinde, devlet destekli tasarruf araçlarıyla katlanarak büyüyor.

Konut hesabına yüzde 20 devlet desteği!

Devlet ve bankalar bir araya gelerek konut piyasası için yeni bir ürün geliştirdiler. Uzun vadeli TL konut hesabını açacak olanlara devlet birikimlerinin yüzde 20’si oranında destek sağlayacak. Hesabı açmanın şartı ilk kez konut sahibi olmak.

Ev almak kolaylaştı!

Konut hesabına en az 3 yıl para yatırıp ilk evini alanlara devlet katkısı ödenecek. 5 yılda 75 bin lira biriktiren, 15 bin lira alacak. Büyük konut almak kolaylaşacak. 150 metrekarenin üstündeki konutlarda KDV oranı 31 Mart'a kadar yüzde 18 yerine 8 olacak.

Konut hesabı, tasarruf anlamında çok önemli bir uygulama!

Konut hesabı, çeyiz hesabı gibi düzenlemelerin tasarruf alışkanlığını, tasarruf kültürünü artırmayı amaçladığını vurgulayan Şimşek, tasarrufların artırılması, israfın engellenmesinin üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir husus olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörü temsilcileri konut hesabı uygulamasını yorumladı!

Konut hesabı uygulamasıyla vatandaşların konut satın almaları için oluşturdukları birikimlerine yüzde 20'ye varan oranda devlet katkısı sağlanacak. Söz konusu katkı 15 bin lirayı geçemeyecek. Konut hesabı uygulamasını inşaat sektörü temsilcileri yorumladı..

Hükümetten ev sahibi olamayanlar için 2 yeni uygulama!

Hükümetin ev sahibi olamayanların ev alabilmesini teşvik için planladığı konut hesabı uygulaması Ağustos'ta başlıyor. Yine dar gelirlinin yatırım yaparak metrekare metrekare ev almasını sağlayacak gayrimenkul sertifikası için de müjdeli haberler yolda.

Konut Hesabı uygulaması Ağustos'ta başlayacak!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ağustos'ta hayata geçirilecek ‘Konut Hesabı’ uygulaması için bankalar seferber oldu. Hesap açtıran müşterilerine uygun faizle konut kredisi kullandıran da var ek faiz veren de...

Konut satın alacaklar dikkat!

Konut hesabı uygulaması, ilk evini alanlara 15 bin liraya varan devlet katkısı yolunu açacak. 5 yılda bankada 75 bin lira biriktirene, devlet de 15 bin lira verecek..

Ahmet Davutoğlu: Konut hesabı uygulaması başlatılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkez'inde düzenlenen "2016 Yılı Eylem Planı Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için "Konut Hesabı" uygulamasını başlatacaklarını söyledi.

Hükümet reformların yüzde 50’sini, vaatlerin yüzde 82’sini tamamladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, açıkladığı 90 günlük eylem planında süre bugün doluyor. 3 ayın sonuna kadar hayata geçirilmesine yönelik söz verilen eylem planında 20 reformdan 10’u hayata geçirilirken, 44 vaadin 36’sı tamamlandı.

Emlak satışları konut hesabı uygulamasıyla canlanacak!

64. Hükümet Eylem Planı'na göre konut hesabı uygulaması 2016'da başlıyor. Bu çerçevede ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 katkı sağlanacak.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Ev fiyatlarında konut kredisi paketi fırsatçılığı! Fiyatlar anında katlandı! 

Ev fiyatlarında konut kredisi paketi fırsatçılığı anında başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faizli konut kredisi uygulamasını açıklamasından sonra, bazı konutların fiyatları fırladı.

Ev almak isteyenlere müjde! BES katılımcısı konut sahibi olacak!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek için Konut BES uygulamasının planlandığını duyurdu! İşte tüm detaylarlar...

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Değerli konut vergisinde yeni dönem başladı!

Emlak vergisinde yeni dönem olan 'değerli konut vergisi' uygulaması başladı. Taşınmazın değeri 5 milyon 227 bin TL'den fazla olan mülk sahipleri değerli konut vergisi ödemeye başlayacak. 

İlk kez konut alacaklar için hangi destekler veriliyor?

Devlet tarafından konut sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye varan destek sağlanıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabının şartları neler? İşte merak edilenler...

Konut hesabından hangi evler için yararlanılır?

Devlet, ev sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabından hangi evler için yararlanılır? İşte merak edilenler...

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

Konut alacaklar dikkat! Devletten 33 bin TL destek!

Devlet tarafından ilk defa konut sahibi olacakları desteklemek için başlatılan konut hesabı uygulamasındaki asgari ödeme tutarı, her yıl yeniden değerleme oranına göre yükseltiliyor. Peki konut hesabı nedir? İşte detaylar...

Konut hesabı 2021!

Devlet, ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere destek veriyor. Peki konut hesabı uygulamasına 2021 desteği ne kadar? İşte konut hesabı 2021 destek oranı... 

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabı nasıl açılır? 

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte ayrıntılar...

konut hesabı uygulaması Haberi

konut hesabı uygulaması

Konut hesabı olarak da bilinen, Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik ile 2006'dan beri ev sahibi olmak isteyenler için devlet, belli oranda birikim yapanlara yüzde 25 destek sağlıyor. Vatandaşların ilk evleri için verilen destek için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor.

DEVLET KATKISINA KONU OLAN KONUTLARIN NİTELİĞİ NASIL OLMALIDIR?

a) Kat mülkiyeti tapusu olan konutlar. 
b) Kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar.
c) Konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlar. 

KONUT HESABINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

- Türk vatandaşı olması,
-7.4.2015 tarihi itibarıyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmaması,
-Konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca 6. maddede yer alan hususlara uygun olarak konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması,
-Devlet katkısı almak için başvurduğu konut dışında...