05 / 05 / 2024

konut ihtiyacını etkileyen faktörler

konut ihtiyacını etkileyen faktörler

Artan nüfus ve coğrafi bölgeler arası göç gibi unsurlarla ortaya çıkan konut ihtiyacı inşaat sektörü içinde yeni bir sayfa açtı. Ekonomik konuttan birçok alanda farklı talep süreci etkiliyor.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

İstanbul'da gelecek 10 yılda 1,23 milyon konut ihtiyacı olacak!

İstanbul'da gelecek 10 yıllık dönemde farklı nedenlere bağlı olarak 1,23 milyon adetlik konuta ihtiyaç duyulması öngörülüyor. İşte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o son dakika konut ihtiyacı rakamları...

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Konut ihtiyacı satışa dönmüyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konutta ihtiyacın yüksek olmasına rağmen satışların artmaması ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in "Konut İhtiyacı Satışa Dönmüyor!" başıklı o yazısı... 

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

KİPTAŞ'tan İstanbul'a çılgın konut projesi duyurusu: Kiralık ve satılık ev sorununu kökten çözecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki, vatandaşların konut ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler gerçekleştiren KİPTAŞ, şehirdeki kiralık ve satılık konut sorununu kökten çözecek bir projeyi açıkladı. İşte 'İstanbul için en çılgın proje'nin detayları...

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Kırklareli Demirköy'in konut ihtiyacı artıyor!

Kırklareli  Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, ilçenin konut ihtiyacının arttığını dile getirerek TOKİ konutlarının ilçeye kazandırılması için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Konutta yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti!

2019'dan beri stok sorunu yaşayan konut sektörü, kamu bankalarının geçen haziranda başlattığı düşük faizli kredi paketleriyle nefes aldı. Konut talebinde yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti.

Akıllı binalar, artan konut ihtiyacına çözüm olabilir!

Dünya nüfusu artarken konut ihtiyacı da buna paralel olarak artıyor. Peki artan bu talebe nasıl sürdürülebilir çözümler getirilebilir?

Türkiye'de konut ihtiyacı artarak devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Türkiye'de halihazırda nüfusun yüzde 88'inin şehirlerde yaşadığını söyleyerek, "Yaklaşık 19,5 milyon konutun bulunduğu Türkiye'de nüfus artışına oranla konut ihtiyacı da artarak devam ediyor." diye konuştu.

konut ihtiyacını etkileyen faktörler Haberi

konut ihtiyacını etkileyen faktörler

Türkiye'de, son yıllarda hızla artan konut projeleri sosyal ve finansal bakımdan ele alındığında önemli sonuçlar doğuruyor. Evlenme, boşanma, nüfus artışı, atama ve nakil gibi kitlesel unsurlarda ele alındığında konut ihtiyacının artmaya devam ettiği gözlemlendi. Ortaya çıkan en dikkat çekici unsur ise konut ihtiyacının büyük bir bölümünün "ekonomik konut" olması. Konut ihtiyacının niceliksel ölçümü; konut özelliklerinin, yaşanabilir ve sağlıklı olması için gerekli fiziksel standartları taşıyan konutları kapsıyor. Konut ihtiyaçlarının nitel ölçümü ise; konutun fiziksel özelliklerinin yanı sıra sosyal ve çevre özelliklerinin de hesaba katılması sonucu ortaya çıkan gösterge olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de ekonomik istikrar ve güven ortamının devam etmesi durumuna bağlı olarak konut fiyatlarında olağan dışı bir yükseliş olmaması halinde konut ihtiyacı sürekli olarak kendini yenileyecek. Mevcut ihtiyacın talebe dönmesi ise...