19 / 07 / 2024

Konut Kazancı

Konut Kazancı

Uzun yıllar ortalamasına baktığımızda emlak ve konut yatırımı tartışmasız en yüksek getiriyi sağlayan yatırım enstrümanları arasında ilk sıralarda yer alır…

Konut fiyatlarında balon var mı? 500 bin TL'nin faiz kazancı, 4 milyon TL'lik evin kira getirisinden fazla! 

Yatırımcılar, konut satın alıp kira getirisi elde etmenin mantıklı olup olmadığını merak ediyor. İşte faiz ve konut yatırımı karşılaştırması...

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Konut satın aldığı tarihin üstünden 5 sene geçmeden satan 110 bin kişi, değer artış kazancı beyannamesinde bulunmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine ziyarette bulundu. Düşük vergi ödemek için yanlış beyanda bulunan vatandaşlara para cezası kesiliyor.

Konut satışlarında yabancıların payı büyüyor!

Sektör temsilcileri, ilk 11 ayda yabancılara konut satışından elde edilen kazancın yaklaşık 8.5 milyar dolar düzeyinde olduğunu öngörürken, sene sonunda bunun 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Rusya'da emlak kira kazancı azaldı!

Rusya'da koronavirüs salgını sonrası konut fiyatlarındaki düşüş nedeniyle şehirlerde kiraya verilen konutların yıllık kazancı yüzde 5,6’ya düştü. 

Aktif Duvar Sistemi konut projelerine yeni soluk getirecek!

Aktif Duvar Sistemi, yeni konut projelerinde yararlı olacak. Bu sistem inşaat sektörüne, konutların maliyetini düşürüp, değerini artıran, satışını hızlandırıp, şirketlerinin kazancını artıran çözümler getiriyor.

Şehir merkezlerinde dönüşümden konut alan kazanır!

Gayrimenkul yatırımcıları şehir dışına taşan projelerde yüksek kazancın adresini ararken, şehir merkezindeki kentsel dönüşümden konut satın alanların kazancı daha yüksek oluyor.

Konutta yüksek kazancın yolu ön talep!

Konut projelerinde elde edilen kazancın katlanmasının yolu ön talep toplama döneminden geçiyor. Üretici firmalar, ön talep toplama döneminde neredeyse maliyetine sattıkları konutlardan hem müşteri memnuniyetini ortaya koyuyor, hem de projenin reklamını yapmış oluyor.

Konut satışında yanlış beyanda bulunana yüklü cezalar geliyor!

Tapuda gerçekleşen konut veya yılın mart ayında kazancını beyan etmesi diğer gayrimenkul alım satım işlemleri Maliye için iki açıdan önemli.

Alex Kazancıyan CBRE'nin Londra'daki ofisiyle anlaşma imzaladı!

Ak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Alex Kazancıyan, ABD'li CBRE'nin Londra'daki ofisiyle proje ortakları ile birlikte il danışmanlık anlaşması yaparak, şirketin Türkiye rezidans ve konut pazarlama temsilciliğini aldı.

İşte İstanbul'da kampanyalı 36 markalı konut projesi!

Geçen yıl parasını konuta yatıranların ortalama reel kazancı yüzde 9.14 oldu. Sürekli değerlenen konut, kira getirisiyle de yatırımcısının yüzünü güldürdü. İnşaat firmaları kampanyalarla konut yatırımcısını bekliyor...

2015'te dolardan sonra en büyük kazancı konut sağladı!

Türkiye’de en çok rağbet edilen yatırım araçlarının başında döviz, altın ve konut geliyor.Önceliği ‘başını sokacak ev’ olanları rakamlar da haklı çıkartıyor. Geçen yıl ABD Doları’ndan sonra en büyük kazancı konut sağladı.

En yüksek kazancı konut yatırımı sağlıyor!

Habertürk Gazetesi'nin köşe yazarlarından Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında konut yatırımlarından elde edilen kazanca değindi. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Konut Kazancı Haberi

Konut Kazancı
Yazının devamı için...