03 / 05 / 2024

Konut kredileri faiz sistemi

Konut kredileri faiz sistemi

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, son dönemde, konut kredisi faiz oranlarında yaşanan aşağı yönlü trendin, konut kredisi kullandırımlarını olumlu yönde etkilediğini belirtti. Konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,47 oranında yükseldi.

Konut kredisi faiz oranları yine değişti! 2,5 milyon TL'nin aylık taksit ödemesi ne kadar? İşte banka banka o oranlar!

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra konut kredileri için de güncellemelere gidildi. Peki 2,5 milyon Türk Lirası konut kredisinin 10 yıllık toplam ödemesi ve aylık taksitleri ne kadar oldu?

Konut faiz kredisi faizleri düşecek iddiası! Konut kredilerde faiz kararı ne yönde olacak?

Ev fiyatları yükseldikçe, ev alıcıları daha düşük faizli konut kredisi oranları beklemeye başladı. Halk bu konuya dönük "Konut faiz kredisi düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Konut kredileri düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte konu hakkında bütün ayrıntılar...

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranlarında Merkez Bankası etkisi!

Ev alacak vatandaşlar konut kredisi faizlerini merak ediyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararının da etkisiyle konut kredileri yükseldi mi? İşte banka banka faiz oranları ve vadesine göre konut kredisi hesaplama...

Konut kredisi faiz oranları tırmanışta! 

Bankalar tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunulan konut kredisi faiz oranlarında güncellemeler devam ediyor. Birçok bankanın konut kredisi faiz oranları yükselişe geçti. İşte konut kredileri faiz oranlarında son durum.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Konut kredileri ile sağlanan kolaylıklar sayesinde vatandaşlar ikinci el konut satışına yönelmişti. Ancak geçtiğimiz gün itibariyle faiz oranları yükselmeye başladı. Peki kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Konut kredileri sınırlandırılmamalı!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesi, konuta olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. Konut kredisi kullanımının artmasıyla, koşullar her geçen gün zorlaştırılıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Konut kredileri kısıtlanmamalı” dedi...

En sık hesaplanan konut kredileri!

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın kredi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesi kredi çekmeyi düşünen vatandaşları hareketlendirdi. Peki en sık hesaplanan konut kredileri hangileridir?

Konut kredileri yapılandırılacak mı?

Yüksek faiz oranları ile kredi çekenler bankalar tarafından başlatılan 0.99 konut kredisi kampanyası ile yapılandırma müjdesi bekliyor. Peki konut kredileri yapılandırılacak mı?

Konut kredi faiz oranları bu sabah güncellendi!

Konut kredi faiz oranları bu sabah güncellendi. 5 yıllık konut kredileri yüzde 1,59, 10 yıllık konut kredileri ise yüzde 1,61'e indi...

TCMB’nin faiz kararı sonrası konut kredi faiz oranlarında son durum!

Merkez Bankası’nın dün açıkladığı Para Politikası Faizleri sonrası konut kredileri nasıl etkilendi? İşte TCMB’nin faiz kararı sonrası konut kredi faiz oranlarında son durum...

Konut kredileri üçüncü çeyrekte 3 milyar lira arttı!

Konut kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına gerilemesiyle, toplam konut kredileri üçüncü çeyrekte yaklaşık 3 milyar lira arttı.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim yıl sonuna kadar devam edecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya'nın konut kredileri faiz oranları içi değerlendirme yaptı. İşte o yazı:

Konut kredileri faiz sistemi Haberi

Konut kredileri faiz sistemi

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Mayıs ayı raporu yayınlandı.


Yeni Konut Fiyatları Bir Önceki Aya Göre %0,47 Oranında Yükseldi


İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi. “Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi”raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre %0,47 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda  %13,73 yükseldi. “Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi”nde ise bir önceki aya göre %1,07, geçen yılın aynı dönemine göre %14,41 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satılık fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, %22,13 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, %6 ile en düşük artış ise Antalya’da gerçekleşti.


Bir önceki aya göre bakıldığında Adana, metrekare başına...