30 / 04 / 2024

konut kredilerinde batık 2016

konut kredilerinde batık 2016

Ocak sonu itibarıyla bankaların kullandırdığı kredilerin 48.5 milyar lirası battı. En az batık yüzde 0.4 ile konut kredilerinde. Konut, arsa, otomobil aldık, borçlandık ama konut ödemelerini aksatmıyoruz.

Emlak Konut GYO Batı Yakası 1. ve 2. Etap 2023 yıl sonu değeri 4 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO Batı Yakası 1. Etap ve Batı Yakası 2. Etap 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Emlak Konut GYO Batı Yakası 1. ve 2. Etap 2023 değeri yaklaşık 4 milyar TL'ye yaklaştı.

Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi?

Son dönemde sıkılaştırılmış para politikalarının sonucu ile faiz oranları yükseldi. Peki, Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Emlak Konut GYO Batıyakası Köy projesinin değeri 2.4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO, Batıyakası Köy projesinin gayrimenkul değerleme raporunu yayımladı. Peki Batıyakası Köy projesinin değeri ne kadar oldu? İşte Emlak Konut GYO'nun açıkladığı o rakamlar...

Emlak Konut GYO Batıyakası 15 soruda tüm detaylarıyla!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut GYO Batıyakası projesi için düğmeye bastı. Peki Emlak Konut GYO Batıyakası projesi nerede? İşte Emlak Konut GYO Batıyakası projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Emlak Konut GYO Batıyakası fiyat!

Emlak Konut GYO Batıyakası fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO Batıyakası fiyat bilgisi ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Emlak Konut GYO Batıyakası nerede?

Emlak Konut GYO Batıyakası nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO Batıyakası nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

250 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Merkez Bankası’nın son üç toplantıda haftalık repo faizinde toplam 400 baz puan indirim uygulamasını bankalar da kredi faizlerine yansıttı. Peki güncellenen oranlarla 250 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Gold Konut Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gold Konut Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz’da  300 bin TL sermaye bedeli ile Aslı Hızarcı tarafından kuruldu.

300 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyen kişilerin ilk tercihi konur kredisi kullanmak oluyor. Vatandaşlar birikimlerinin üzerine ekleyerek ev alabilmek amacıyla en uygun faiz oranıyla konut kredisi veren bankayı araştırıyor. Peki 300 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Berlin'de konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılması talep edildi!

Almanya'da dün gerçekleştirilen seçimlerde İlk kadın başkanını seçen Berlin, konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılmasını talep etti.

Yazıcıoğlu Konut Yapı Mimarlık Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcıoğlu Konut Yapı Mimarlık Sanayi Limited Şirketi Kartal’da  75 bin  TL sermaye bedeli  ile Hamdullah Yazıcı tarafından kuruldu.

Batı K İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı K İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Mustafa Aytuğ Şahin Yavuz Alagöz tarafından kuruldu.

konut kredilerinde batık 2016 Haberi

konut kredilerinde batık 2016

Ocak sonu itibarıyla bankaların kullandırdığı kredilerin 48.5 milyar lirası battı. Bu batığın 1 trilyon 714 milyar liralık toplam nakit kredilere oranı ise yüzde 2.82’ye denk geliyor. Sektörel bazda kredilerin dağılımına ve geri dönmeyen kredi tutarlarına bakınca genel ekonomik gidişten veya konjonktürden etkilenmeleri görmek mümkün.


1- Bir kere toptan ve perakende ticarette işler iyi gitmiyor. Çünkü Ocak 2016 sonu itibarıyla krediler içindeki payı yüzde 14.1 olmasına karşılık tasfiye olunacak kredi tutarı yüzde 17.3 ile ortalamanın üzerinde. Sektörün kullandığı nakit kredi 241.6 milyar, batırdığı ise 8.4 milyar lira. Böylece sektörler arasında en büyük krediyi kullanan, aynı zamanda en büyük borcu takan da ticaret.


2- İnşaat sektörü de 4.9 milyar liralık batakla tutar olarak ikinci en yüksek tasfiye olanacak krediye sahip. İnşaat toplam kredilerin...