02 / 05 / 2024

Konut kredilerindeki aşağı yönlü trend

Konut kredilerindeki aşağı yönlü trend

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, son dönemde, konut kredisi faiz oranlarında yaşanan aşağı yönlü trendin, konut kredisi kullandırımlarını olumlu yönde etkilediğini belirtti. Konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,47 oranında yükseldi.

Şırnak'ta 5 bin 731 konut tamamlanma aşamasında!

Şırnak’ta terör yüzünden evleri yıkılan vatandaşlar için hayata geçirilen 5 bin 731 konut tamamlanma aşamasına geldi. 

Van'a 30 bin konut inşa edildi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Van 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'a 30 bin konut inşa edildiğini ifade etti. 

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor!

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor. Şırnak Cizre ve Silopi'de inşa edilip, teslimlere başlanan konutlar İHA ile havadan görüntülendi...

TOKİ Hamamözü'nde 124 konut inşa edecek!

Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, TOKİ ve belediye işbirliğiyle ilçeye 124 adet yeni konut inşa edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bingöl'de 5 bin 544 konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 15 senede 5 bin 544 konut inşa ederek, sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Rusya'dan İsrail'in ek konut inşa planına tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığı İsrail’in ek konut inşa planına tepki gösterdi. Bakanlık, "İsrail’in yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin, Filistin-İsrail sorununa iki devletli çözüm getirme olasılığını baltaladığı, Ortadoğu’da adil ve güvenilir bir barışa ulaşma şansını azalttığı açıktır.” dedi.

68 markalı projede 40 bin yeni konut inşa ediliyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri 2017 yılında projelerine hız kesmeden devam etti. Yapımına başlanan 68 konut projesinde 40 bin yeni konut inşa ediliyor. 

İsrail, Doğu Kudüs'te 300 bin yeni konut inşa edecek!

İsrail hükümetinin, Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimlerine ek olarak 300 bin yeni konut inşa etmeyi planladığı açıklandı. 

2023 yılına kadar 7,5 milyon konut inşa edilmeli!

Sinpaş’ın 2017 yılı ile gelecek hedeflerini değerlendiren Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, "Kentleşme, nüfus artışı ve kentsel dönüşüm ihtiyaçları göz önüne alındığında 2023 yılında yaklaşık 7,5 milyon yeni konut inşa edilmesi gerekiyor." dedi.

TOKİ, Ankara'da kentsel dönüşümle 20 bin konut inşa ediliyor!

Ankara'da 775 adet konut, kura ile sahiplerine teslim edildi. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Ankara'da kentsel dönüşümle 20 bin konut inşa ettiklerini açıkladı.

TOKİ Karabük Belen Mahallesi'ne 1.114 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yeni konut projeleri hayata geçirilmeye devam ediyor. TOKİ Karabük Belen Mahallesi'ne 1.114 konut inşa edecek.

Ekim ayında 11 bin 347 yeni konut satışa çıktı!

Konut yatırımlarının hızla devam ettiği Ekim ayında 11 bin 347 yeni konut satışa çıktı. Satışa çıkan projelerdeki konutların fiyatları metrekare bazında 2 bin 750 TL'den başlıyor. 

Alaşehir Belediyesi 500 yeni konut inşa edecek!

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde mülkiyeti Belediye'ye ait Çataltepe Mevkii üzerinde bulunan alanan 500 adet yeni konut inşa edilecek.

Konut kredilerindeki aşağı yönlü trend Haberi

Konut kredilerindeki aşağı yönlü trend

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Mayıs ayı raporu yayınlandı.


Yeni Konut Fiyatları Bir Önceki Aya Göre %0,47 Oranında Yükseldi


İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi. “Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi”raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre %0,47 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda  %13,73 yükseldi. “Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi”nde ise bir önceki aya göre %1,07, geçen yılın aynı dönemine göre %14,41 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satılık fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, %22,13 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, %6 ile en düşük artış ise Antalya’da gerçekleşti.


Bir önceki aya göre bakıldığında Adana, metrekare başına...