30 / 04 / 2024

konut kredisi koşulları

konut kredisi koşulları

Bankaların 2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeler ile aynı yılın ikinci çeyreğinde ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anket sonuçları açıkladı. Taşıt ve konut kredisinde koşullar aynı kalırken bireysel kredi koşullarının gevşediği bildirdi.

Konut kredisi kullanma şartları nelerdir?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin ve kredi kullanılmak istenen konutun bazı kıstaslara uygun olması gerekiyor. Peki, konut kredisi kullanma şartları nelerdir? Konut kredisi için ne gerekir?

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler dikkat! İstenilen bu koşulları sağlayanlar hemen alıyor!

Vatandaşlar konut kredisi detayları araştırmaya başlandı. Kamu bankaları tarafından vatandaşlara sunulan konut kredisi detayları merak ediliyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

TÜİK açıkladı: 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti!

Türkiye'de geçen sene 2 milyon 791 bin 156 kişinin iller arasında göç ettiği belirlendi. Bu kişilerden 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti.

Orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı: Yüzde 0.69 faizle yeni evim konut kredisi!

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Yeni Evim Konut Kredisi, orta gelirli bireylerin düşük faiz oranları ve avantajlı ödeme koşullarıyla konut sahibi olmalarını sağlıyor. Ev hayali kuranlar için büyük bir fırsat!

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı, başvuru koşulları ne? 2022 TOKİ sosyal konut projesi ayrıntıları...

TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihi ve koşulları gibi detaylar bekleniyor. 81 ili kapsayan TOKİ Sosyal Konut Projesi, dar gelirlilere kolay ulaşılabilirlik sağlıyor. Peki TOKİ'ye kimler başvurabilir? İşte TOKİ projesinde son gelişmeleri...

Ev almak isteyenlere müjde! SGK'dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!

SGK'dan ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek haber. SGK'dan sıfır faizli konut kredisi imkanı devam ediyor. Koşulları karşılayan kişilere özel faizsiz kredi veriliyor. Peki, SGK sıfır faizli konut kredisinden kimler yararlabilir? İşte kredi, başvuru ve geri ödeme hakında bilinmesi gerek

TOKİ resmen açıkladı! Ev alacaklara sıfır faizli konut kredisi müjdesi!

TOKİ faizsiz konut kredisi kampanyasına ilişkin açıklamalar yaptı. Peki TOKİ tarafından sunulan faizsiz konut kredisinde koşullar neler, kimler faizsiz konut kredisi fırsatından faydalanabilir? İşte milyonların merakla beklediği o krediyle ilgili tüm ayrıntılar...

Konut kredisi faizleri Eylül'ün ilk haftasında ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyen ve bunun için de konut kredisi kullanacak olan kişiler önce faiz oranlarını, kredi çekme koşullarını ve konut kredisinin nasıl çekildiğini araştırıyor. Peki birçok vatandaş tarafından merak edilen konut kredisi faizleri ne oldu? En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Konut kredisi kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekiyor. Her bankanın uyguladığı koşullar değişiyor ve beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları bulunuyor. İşte tüm merak edilenler...

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisi faizleri zirveye koşuyor!

Konut kredisi faiz oranları zirveye koşuyor. Sıfır konut için aylık yüzde 1'in altında faiz teklif eden tek kamu bankası var. Özel bankalarda ise konut kredisi faizleri yüzde 1.15 ile yüzde 1.80 seviyeleri arasında değişiyor.

Düşük faizli konut kredisi başvurusunda gerekli evraklar!

Düşük faizli konut kredisi kullanrak konut satın almak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredisi koşullarını araştırıyor. Peki düşük faizli konut kredisi başvurusunda gerekli evraklar neler?

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

konut kredisi koşulları Haberi

konut kredisi koşulları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 1. Çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anket’nde yer alan verileri şu şekilde;

2020 yılının ilk çeyreğinde, bankaların işletmelere kullandırdıkları kredileri ile diğer bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği, konut ve taşıt kredilerine uyguladıkları standartları se aynı bıraktığı görülmüştür. Yılın ikinci çeyreği için beklentileri, işletmelere kullandırılan kredi standartlarının gevşemeye devam edeceği, konut kredisi ve taşıt kredi standartlarının aynı kalacağı, diğer bireysel kredi standartlarının ise sıkılaştığı yönündedir.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, yılın ilk çeyreğinde işletmelere kullandırılan tüm kred türler ve tüm bireysel kredi türlerine olan talepte artış olduğu gözlenmektedir. Yılın ikinci çeyreğine ilişkin beklentiler, tüm işletme ve tüm bireysel kredi türlerinde talebin artmaya devam edeceği yönündedir.

Bankaların fon...