07 / 05 / 2024

konut kredisi neden çıkmaz

konut kredisi neden çıkmaz

Konut kredisi; Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, konut kredisi kimlere çıkmaz? Kimlere çıkar?

Konut kredisi neden onaylanmaz?

Ev sahibi olmak istediğinizi ve bunun için ise bankadan kredi almak istediğinizi kredinizin ise onaylanmadığını farz edelim. Başvurunuz neden kabul edilmez? Konut kredisi neden onaylanmaz?

Ziraat Bankası'ndan 120 ay vadeli konut kredisi! 

Konut sahibi olmak son dönemlerde vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Buna göre, bankalar faiz oranlarını yükselttikçe konut fiyatları da artış gerçekleşiyor. Nakit parası olmayanlar da çareyi bankaların sunduğu konut kredilerinde aramaktadır. İşte, 120 ay vadeli konut kredisi detayları...

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

Gayrimenkul PR şirketi, hükümetin yeni bir konut kredisi kampanyası başlatmasının konut fiyatlarının bir gecede yüzde 30 oranında artmasına neden olacağına öne sürdü. İşte detaylar. 

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetimiyle birlikte yaşanan politika değişikliği konut kredisi faizlerinde sert yükselişe neden oldu. Konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yüzde kaç arttı? İşte güncel konut kredisi faiz oranı...

Konut kredisi faizleri 40 ayın zirvesini gördü! 3.15 puan yükseldi!

Ekonomi yönetiminin aldığı makroihtiyati önlemler ve düşük faiz politikası ticari kredi faizlerinde gözle görülür bir etkiye neden olsa da bireysel kredi faiz oranlarında aynı durum söz konusu olmadı. Özellikle konut kredisi faizinde ise son 40 ayın zirvesi resmen görüldü. İşte ayrıntılar...

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler durdu mu?

Konut kredisi faiz oranlarında yaklaşık dört aydır devam eden indirimler son buldu. Bazı bankalarda ise kredi faiz oranları yeniden yükseldi. Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş neden durdu? Faiz indirimleri devam eder mi?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler yavaşladı mı?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüşler henüz başlamadı. Haftalardır düşüş eğiliminde olan konut kredisi faizlerinde indirimler neden yavaşladı?

Konut kredisi kullanarak ev alınır mı?

SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Soner Keleş “Günümüzde yükselen faiz oranlarına rağmen konut kredisi kullanarak düşük fiyattan gayrimenkul almanın neden daha mantıklı olabileceğini” değerlendirdi...

Konut kredisi faiz oranları yükseliyor!

Bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye yanaşmıyor. Her geçen gün artan faizler vatandaşın daha fazla para ödemesine neden oluyor. Yeni güncellenen verilere göre 4 banka faiz oranlarını artırdı. Peki en düşük faiz hangi bankada?

Konut kredisi dosya masrafı nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin ödedikleri masraflar arasında dosya masrafları yer alıyor. Konut kredisi dosya masrafı neden ödenir? Konut kredisi dosya masrafı nedir?

Konut kredisi neden onaylanmaz?

Ev sahibi olmak istediğinizi ve bunun için ise bankadan kredi almak istediğinizi kredinizin ise onaylanmadığını farz edelim. Başvurunuz neden kabul edilmez? Konut kredisi neden onaylanmaz?

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ikinci el konut piyasasına yaradı!

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ikinci el konut piyasasına yaradı. Dövizin ve de konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi, yeni projelerde konut fiyatların artmasına neden oldu.

Halkbank 36 ay vadede yüzde 0.74 faizle konut kredisi veriyor!

Halkbank Uğurlu Tüketici ve Konut Kredisi başlattı. Kampanya kapsamında konut kredisi yüzde 0.74, tüketici kredisi yüzde 0.70'ten başlayan faiz oranıyla kullandırılıyor  

Fikret İnan: Konut kredisi faizlerindeki artış cuzi!

Dün ve önceki gün arka arkaya gelen açıklamalarla bankalar konut kredisi faizlerinde ortalama 5 puana varan artışlar gerçekleştirdi...

konut kredisi neden çıkmaz Haberi

konut kredisi neden çıkmaz

Konut kredisi kimlere çıkmaz?

Konut kredisi; Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor.


Kredi her başvuruna verilmiyor. Bankaların aradıkları belli kriterlere uygun evler için gelir durumu uygun olan kimselere kredi veriliyor. Peki, konut kredisi kimlere çıkar? Konut kredisi kimlere çıkmaz?


Kredi için öncelikle başvuru sahibinin Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor.


Kredi notunun ödenmemiş borçlar veya geç ödenen krediler nedeni ile düşmesi halinde kredi başvurusu onaylanmıyor.


Ayrıca, konutun da aranan özellikler uymaması halinde konut kredisi onaylanmıyor. Gayrimenkulde aranan bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanır. Değerleme Eksper) Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir...