10 / 05 / 2024

konut kredisi satışları etkiler mi

konut kredisi satışları etkiler mi

Konut kredisiyle ilgili yapılan düzenlemenin satışları yüzde 10 artırması bekleniyor. Konut satışlarında geçen yıla göre en az yüzde 10 artış bekledikleri söyleyen Mustafa Baygan, satışların büyük kısmının da konut kredisi ile olacağını ifade etti.

2023'te konut dışı satış yüzde 14,31 düşerek 118 bin 417'ye indi!

Konut dışı satışların, konut satışı karşısındaki üstünlüğü hız kesmeden devam ederken, geçen seneyle kıyaslandığı zaman konut dışı satışta da düşüş yaşandığı belirtildi.

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Şengözler İmza konut projesi satışta! Yeni proje!

Şengözler İnşaat tarafından Sakarya'da inşa edilen "İmza" konut projesinde satışlar devam ediyor. Projede 41 adet daire yer alacak. İmza konutları hakkında merak edilen tüm detaylar...

Komşupark Mudanya konutlarında yaşam başladı! Deniz manzaralı projede satışlar devam ediyor!

Komşupark Mudanya konutlarına yaşam başladı. FSM Yapı tarafından inşa edilen Komşupark Mudanya konut projesinde satışlar devam ediyor. İşte projeye ilişkin merak edilenler...

Odak 878 konut projesi satışta! Teslimler 2024'te!

Görkem Yapı tarafından İstanbul Ümraniye'de inşa edilen Odak 878 konut projesinde satışlar devam ediyor. İşte Odak 878 konut projesine ilişkin tüm merak edilenleri...

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

Konut kredisi faiz indirimi satışları uçurdu!

TÜİK Kasım 2021 konut satış istatistiklerinden yola çıkan inşaat sektörü temsilcileri, yabancıya konut satışlarındaki artışa dikkat çekti. Kredi faizlerindeki indirimin satışlara yansıdığını belirten sektör temsilcileri, yabancıya satışların artış gösterdiğini ve sektörün toparlandığını belirtti.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi kampanyaları satışları artıracak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Aydoğan, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Şubat ayının konut satış istatistiklerinin düşük olduğunu belirten Akdoğan, "Çözüm, konut kredisi kampanyası başlatılması" dedi. 

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon doların üzerine çıktı!

Konut kredileri, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek paya sahip olurken, söz konusu borç kalemi geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 182 milyar dolar arttı ve 10,04 trilyon dolara çıktı.

konut kredisi satışları etkiler mi Haberi

konut kredisi satışları etkiler mi

Konut kredisiyle ilgili yapılan düzenlemenin satışları yüzde 10 artırması bekleniyor.


Yılda 1.1 milyonun üzerinde konutun el değiştirdiği Türkiye’de, kredili konut satış miktarı hızla artsa da bu durum tüketici şikayetlerini de beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz yıl mart ayında 111.4 milyar lira olan konut kredisi kullanımı bu yıl aynı dönemde 131 milyar liranın üzerine çıkınca tüketici şikayetleri de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlığın konuya ilişkin yaptığı düzenlemeyle konut satışlarında artış olacağı beklentisi doğdu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, getirilen değişikliklerle konut satışlarında bu yıl en az yüzde 10 artış beklediklerini söyledi.

Mustafa Baygan “Bugüne kadar konut kredisinde tüketici kesin olarak teminat vererek çalıştığı yani kredi veren kuruluşun geri dönüşü tam garanti altında olduğu için ilave  bürokrasi ve gereksiz maliyetler...