30 / 04 / 2024

konut kredisi yükselişi

konut kredisi yükselişi

MERKEZ Bankası'nm Haftalık Para ve Banka Bülteni'ne göre 13- 20 Eylül tarihleri arasında toplam konut kredileri bir önceki haftaya göre 222 milyon TL artışla 105 milyar 450 milyon TL'ye yükseldi..

Merkez Bankası'nın faiz artırımı konut kredisi oranlarını yükseltti!

Merkez Bankası nın yaptığı açıklamanın ardından faiz oranlarını arttıran ilk banka Garanti Bankası oldu. Banka standart konut kredisi ve indirimli konut kredisi faiz oranlarını yükseltti.

0.69 faizli konut kredisi hesaplama tablosu! İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri!

0.69 faizli konut kredisi müjdesinin gelmesinden sonra pek çok kişi de aylık taksitleri merak etmeye başladı.  İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri...

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler?

Konut kredisi alırken bazı belgelerin ilgili bankaya teslim edilmesi gerekiyor. Peki 2023 yılında 2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler? İşte detaylar...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

1.20 faizli konut kredisi taksit planı! Kredi tutarı 180 ay vadeyle ne kadar oluyor?

1.20 faizli konut kredisi hesaplama ekranı için araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, düşük faizli konut kredisi kampanyası konusunda müjdeyi verdi. Müracaat tarihi için ise öngörüler ortaya çıkmaya başladı. Peki, 1.20 faizli konut kredisi hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Borsada primli seyir: İstikrarlı yükseliş için 7600 seviyesi önemli!

Borsa İstanbul, geçtiğimiz 2 haftada jeopolitik riskin etkisiyle volatil bir seyir izlerken, yeni haftaya pozitif yönde başlangıç yaptı. Uzmanlar yükselişin devamı için 7600 puan seviyesinin önemine dikkat çekiyor.

Altın yükseliş için ilk adımı attı! Gram altın tekrar 1700 liranın üzerinde! 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Altın bugün yükseliş için ilk adımı attı. Gram altın 1600'lü seviyelerden tekrar 1700 liranın üzerine çıktı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? 7 Ekim 2023 altın fiyatları kaç lira? 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

Konut kredisinde şartlar değişti! Bankalardan yeni hamle geldi

Son 5 haftada kredi faizleri 10 puan artışla yüzde 34’ü geçti. Bankalar ise yükselen faizler karşısında konut kredisi kullanmak isteyenler için kriterlerini güncelledi. Daha seçici davranan bankaların yeni kriterleri...

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

konut kredisi yükselişi Haberi

konut kredisi yükselişi

MERKEZ Bankası'nm Haftalık Para ve Banka Bülteni'ne göre 13- 20 Eylül tarihleri arasında toplam tüketici kredileri 157 milyon TL artışla 235 milyar 349 milyon TL'den 235 milyar 506 milyon TL'ye yükseldi. 

Bıı kredilerin 224 milyar 596 milyon TL si mevduat bankaları, 1 milyar 471 milyon TL'si kalkınma ve yatırım bankaları, 9 milyar 439 milyon TL'si ise katılım bankaları tarafından kullandırıldı. 

Tüketici kredileri, 20 Eylül itibarıyla 28 Aralık 2012'ye göre yüzde 21.5 oranında, 41 milyar 654 milyon TL tutarında artış gösterdi. 


KONUT KREDİLERİ 105-5 MİLYAR TL 


20 Eylül itibarıyla mevduat, katılım, kalkınma ve yatırım bankalarının 235 milyar 506 milyon TL düzeyinde gerçekleşen tüketici kredilerinin, 105 milyar 450 milyon TL'sini konut kredileri oluşturdu. Konut kredileri bir önceki haftaya göre 222 milyon TL artış gösterdi. 13-20...