03 / 05 / 2024

Konut kredisinde 4 değişiklik

Konut kredisinde 4 değişiklik

Resmi Gazete'de yayımlanan karar altı ay sonra yürürlüğe giriyor.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, konut finansmanıyla ilgili dört yönetmeliği sadeleştirerek yeniledi.

İki ildeki 20 adet konut ile 4 adet arsa satılıyor! Ev ve arsa arayanlara müjde!

Balıkesir ve İzmir'de yer alan 20 adet konut ile 4 adet arsa satılıyor. Peki söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi ne zaman? Evlerin ve arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

İki ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 16 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya ve Eskişehir'de yer alan imarlı 4 arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak belirtildi.

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Çanakkale’de konut imarlı 4 arsa satışa çıktı! İhale tarihi 21 Kasım!

Çanakkale iline bağlı Ezine Belediye Başkanlığı, Ezine’de 4 adet konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle satılacak arsaların ihale tarihinin 21 Kasım olduğu açıklandı.

Lapseki'de 17 adet 1+1, 2+1, 3+1 konut ile 4 adet iş yeri satılıyor! Fiyatlar tek tek açıklandı! 

Çanakkale Lapseki'de 17 adet 1+1, 2+1, 3+1 konut ile 4 adet iş yeri satılıyor. Peki Lapseki'de yer alan konut ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Depremzedeler için inşa edilen 41 bin konut ve 4 bin 807 köy evi yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerinden etkilenen şehirlerde inşası süren 200 bin konuttan, tamamlanma aşamasına gelen 41 bin konut ve 4 bin 807 köy evinin sene sonuna kadar sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını dile getirdi.

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Belediye konut imarlı 4 arsa satacak! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Denizli Merkezefendi'de yer alan 4 adet konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

Konut kredisinde 4 değişiklik Haberi

Konut kredisinde 4 değişiklik

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliğine göre, sözleşmenin, sabit, değişken veya sabit ve değişken faizin birlikte uygulandığı kredi tiplerine göre, yönetmelikle belirlenen unsurları içermesi zorunlu tutuldu.



Yönetmelik kapsamında, tüketicinin yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi hâlinde, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, konut finansmanı kuruluşu tarafından kabul edilmek zorunda olacak. Bu kapsamdaki sigortanın; kredi konusuyla, meblağ sigortalarında kalan borç tutarıyla ve vadesiyle uyumlu olması gerekiyor. Meblağ sigortalarında, poliçedeki teminat tutarı kalan kredi tutarından yüksek olamayacak ve sigorta vadesi kredi vadesinden uzun olamayacak.



Kredi bağlantılı yapılan meblağ sigortalarında kredi borcunun belirlenen vadeden önce geri ödenmesi veya kredi borç yapısında değişiklik olması durumlarında sigorta sözleşmesi sonlandırılacak. Tüketici,...