24 / 05 / 2024

konut kredisindeki hayat sigortasına yeni düzenleme

konut kredisindeki hayat sigortasına yeni düzenleme

BDDK’nın bankalara kredi verirken 3 ayrı sigorta şirketinden teklif alıp 3 ayrı öneriyi krediyi alacak olan kişiye sunması yönünde düzenlemeye gittiği belirtildi.

Kirazlı Yeni Hayat'ta 2+1 fiyatına 3+1 konut! Yüzde 20 peşin 30 ay vade fırsatıyla!

İntek Yapı’nın, Bağcılar Kirazlı Mahallesi'nde yükselen Yeni Hayat'ta 2+1 fiyatına 3+1 konut satışları devam ediyor. Peki 2+1 ve 3+1 konut fiyatları ne kadar? İşte Kirazlı Yeni Hayat projesiyle ilgili ayrıntılar...

Konut kredisindeki sınırlı artış sorgulanmalı! Kentsel dönüşüm ihtiyacına rağmen neden sınırlı kaldı?

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Enerji Komisyonu üyesi Türker Ateş, ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde de çok ciddi artışların olduğuna vurgu yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

Bakyapı'dan Bursa Osmangazi'ye 1519 yeni konut! Prestij Yeni Hayat'ta 60 ay vade fırsatıyla!

Bakyapı tarafından Bursa Osmangazi'ye 1519 yeni konut geliyor. Bakyapı imzasıyla yükselen Prestij Yeni Hayat'ta 60 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. 

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Yeni Hayat Mahmutbey'de peşin ödemelere özel indirim! 2+1'lerde son 2 konut fırsatı!

Yeni Hayat Mahmutbey projesinde peşin ödemelere indirim fırsatı başladı. Peki Yeni Hayat Mahmutbey'de konut fiyatları ne kadar? Hangi konut tipleri var? İşte merak edilenler...

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisindeki faiz indiriminin sebebi ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde, kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesini ve ekonomistlerin konuya ilişkin yorumlarını kaleme aldı. İşte Osman Arolat'ın 'Kamu bankalarının kredi faiz indiriminin nedeni' başlıklı yazısı...

Emlak Konut GYO Avrupark Hayat projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO İstanbul Esenyurt Hoşdere 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili olarak Avrupark Hayat projesi için hazırlatılan gayrimenkul kira değerleme raporunu yayınladı. 

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. İşte konut kredisindeki gizli masraflar...

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev fiyatlarını nasıl etkiledi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ekonomistlerinin araştırmasına göre, yıllık konut kredisindeki 1 puanlık düşüş, fiyatlarda yüzde 2,1’lik yükselişe sebep oluyor. 

konut kredisindeki hayat sigortasına yeni düzenleme Haberi

konut kredisindeki hayat sigortasına yeni düzenleme

BDDK’nın kredi alırken bankanın kredi kullanana, sadece kendi sigorta şirketi değil 3 ayrı sigorta şirketinden kredi hayat sigortası teklifi alıp önermesini zorunlu kılacak bir çalışma yaptığı öğrenildi. Düzenlemenin seçim sonrası hayata geçebileceği ifade ediliyor.


Vatandaşların özellikle, konut, otomobil ve tüketici kredisi alırken yaptığı ve sigorta tutarının yüksekliği yüzünden sorun haline gelen hayat sigortası konusunda gelen şikâyetlerin çokluğunu göz önüne alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) yeni bir çalışma daha yaptığı öğrenildi. BDDK’nın bankalara kredi verirken 3 ayrı sigorta şirketinden teklif alıp 3 ayrı öneriyi krediyi alacak olan kişiye sunması yönünde düzenlemeye gittiği belirtildi.


Düzenlemenin seçim sonrası hayata geçmesi bekleniyor. Böylece kredi sigortasında rekabetin sağlanması ve fiyatın düşürülmesinin amaçlandığı öğrenildi. Ancak bankalar için bu konu kredinin geri ödenmesinde bir garanti olduğuiçin...