07 / 05 / 2024

konut kredisnin avantajları

konut kredisnin avantajları

Şükrü Kızılot, bugünkü yazısında son günlerde çok talep gören konut kredisinden bahsediyor. Kızılot, konut kredileri alacak vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken noktalara ve konut kredisinin avantajlarına vurgu yapıyor.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

GABORAS Çekmeköy konut projesinde ön satışlar başladı!

GABORAS, Çizmeci İnşaat’ın Çekmeköy’de yeni başlayacağı konut projesinde ön satışlar başladı. GABORAS üyelerine özel ekstra indirimler ve avantajlar sunulacağı açıklandı.

Yeni konut kampanyasında taksitler belli oldu! Ayda kaç lira taksitle ev alabilirsiniz?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim" kampanyası ile orta gelirli kesime yeni konut alımında sağlanacak avantajlar da belli oldu.

Konut sigortasının avantajları nelerdir? Neleri kapsar?

İzmir’de geçtiğimiz gün yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 112 kişi yaşamını yitirirken yüzlerce kişi yaralandı. Olay sonucunda birçok bina yıkılırken, birçok bina da ağır hasar aldı. Depremle beraber vatandaşlar konut sigortası ile ilgili araştırmalara başladı.

Devletten konut kredisi alacaklara müjde!

Nakti olmayan ve kirada oturmak istemeyen birçok vatandaş krediyle ev almanın yollarını araştırıyor. Peki, Ziraat Bankası devlet destekli konut kredisi avantajları nelerdir? İşte devlet destekli konut kredisi almak isteyenlerin merak ettiği soruların cevapları... 

Yıl bitmeden konut almanın avantajları neler?

Yıl sonuna kadar konut alımlarında yüzde 10 KDV ve yüzde 1 tapu harcı indirimi uygulanırken artan maliyetler karşısında fiyatları yükselmeyen stoktaki konutlardan faydalanmak hızlı olmakta fayda var...

Konut almak için en uygun dönem!

ÜİK 2019 Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, "Gayrimenkul her dönem, yatırımcısı için güvenli bir liman olmuştur. Uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için en uygun dönem" dedi...

Ziraat Bankası’ndan emeklilere özel kredi avantajları!

Ziraat Bankası maaşını bankadan alan emeklilere özel kredisi faiz oranları ve avantajlar sunuyor. Ziraat Bankası emeklinin artısı konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faizleri ne kadar?

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ne kadar avantajlı?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar oldu?Enflasyon endeksli krediden sabit faizli krediye geçmenin avantajları neler?

Ziraat Bankası'ndan banka gayrimenkulü konut kredisi avantajları!

Ziraat Bankası satışı banka tarafından gerçekleştirilen konutlar için cazip avantajlar sunuyor. Ayrıca banka söz konusu konutların satışında yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Konut projelerinden ev almanın avantajları!

Son yıllarda konutların depreme daha dayanaklı, lüks yapılması ve konut arz/talep dengesinde talebin daha fazla olması projeden konut satışlarını artırdı. Peki projelerinden ev almanın avantajları nelerdir?

DenizBank ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranları!

DenizBank kampanyalı kredi faiz oranları ile ihtiyaç kredisi için de konut kredisi içinde cazip avantajlar sunuyor. DenizBank’ın kredi faiz oranlarını KrediPazarı araştırdı.

Markalı konut projelerinde ödeme avantajları!

Markalı konut projesi üreten firmalar, sundukları imkanlarla ev satın almak isteyen kişilerin beklentilerini karşılıyor.

konut kredisnin avantajları Haberi

konut kredisnin avantajları

Şükrü Kızılot'un Hürses gazetesinde yayınlanan ve konut kredisini konu aldığı yazısı şöyle;

Konut kredisi kullanılması halinde dikkat edilmesi gereken hususlar Konut alanların bir kısmı, "banka kredisi" de kullanmak suretiyle alıyorlar. 

Bunun iki avantajı var. 

1. Finansman sorununu çözüyorlar. 

2. Evi kiraya vereceklerse; gerçek gider yöntemini seçmek suretiyle, tahsil edecekleri kiradan, ödedikleri banka kredi faizini düşebiliyorlar. Böylelikle daha az vergi ödüyor hatta duruma göre hiç vergi ödemeyebiliyorlar. 


1-Gider Avantajı Yukarıda da belirtildiği gibi, ödenen banka kredi faizinin "gider" olma avantajı var. 

Olaya bu açıdan bakıldığında; evi satın alan kişinin, tamamının bedelini ödeyebilecek parası olsa dahi, tamamını mevcut tasarrufundan ödemeyip. evin bedelinin bir kısmı için "banka kredisi" kullanması daha avantajlı olabilir. 

Parasını mevduatta veya başka tasarruf enstrümanında değerlendirir, bankaya ödediği kredi faizini de kira gelirinden gider olarak düşebilir. 


2-Alın>Satım...