06 / 05 / 2024

konut parası

konut parası

Hükümetten bir müjdeli haberde konut için geldi. Ev almak için bankada hesap açtıran vatandaş ne kadar para biriktirmişse devlet yüzde 15 katkıda bulunacak. Ev parasının yüzde 15'i devletten gelecek.

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Tebernüş Kireçci sordu: Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı 2023'te yüzde 163,7 oranında arttı ve rekor kırıldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 'Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?' sorusunu yöneltti.

500 bin TL'lik konutunu satıp borsaya yatıranın şimdi 605 bin TL parası var! Bu yıl konut mu kazandırır, borsa mı?

2024 yılında hangi yatırım aracının zirvede olacağı merakla araştırılıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut ve borsa yatırımını karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Yüksek enflasyon karşısında vatandaş parasının değerini nasıl koruyacağını; faiz, konut, borsa, arsa, kripto birikimini nereye yatırırsa kazançlı çıkacağını araştırıyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, 2024 yılında sermaye hareketinin nasıl olacağını X sosyal medya hesabından paylaştı.

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Mobil Uygulama Geliştiricisi Mahmut Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ve mortgage ile ilgili bir paylaşımda bulunarak, "Kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ziraat Bankası'ndan 120 ay vadeli konut kredisi! 

Konut sahibi olmak son dönemlerde vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Buna göre, bankalar faiz oranlarını yükselttikçe konut fiyatları da artış gerçekleşiyor. Nakit parası olmayanlar da çareyi bankaların sunduğu konut kredilerinde aramaktadır. İşte, 120 ay vadeli konut kredisi detayları...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

Depremzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilecek şekilde zekat parası ile konut yapılabilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem, sel ve benzeri sebeplerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedeler için zekat parasıyla konut yapılabileceğini açıkladı. 

Ucuz konut sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren fırsat açıklandı! 175 bin 500 lira yeterli olacak

Konut kiralarının ortalama fiyatının 6 bin lirayı aştığı bugünlerde elinde belli bir miktar parası olup da ev sahibi olmak isteyenlere yeni fırsat açıklandı. 2 milyon liranın altındaki bir konutu satın alabilmek için elinizde 175 bin lira olması yeterli olacak! İşte detaylar...

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! İki bankadan faizsiz kredi fırsatı!

Konut sahibi olmak isteyip de yeterli parası bulunmayan tüm vatandaşlar bankaların kredi kampanyalarını takip ediyorlar. Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk Katılım Bankası faizsiz konut kredisi kampanyasını duyurdu. İşte tüm detaylar..

Yabancıya konut satışında hedef 55 bin!

Doların gittikçe yükselmesi ile parası değerlenen yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. 2021 senesinin 55 bin konut satışı ile tamamlanması bekleniyor. 

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

konut parası Haberi

konut parası

Devletin ev almak isteyenlere yapacağı katkıdan yararlanabilmek için, banka hesabının konut almak amacıyla açılmış olması gerekiyor. 

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen İnşaat Sektörü Zirvesi'nde sektör temsilcilerine hitap etti. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak bir müjde verdi. Davutoğlu şöyle konuştu: 


TASARRUF TEŞVİK EDİLECEK 


"Konut edindirme esnasında konutun yüzde 25 peşinatını biriktiren vatandaşa devlet yüzde 15 katkı verecek. 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaşa biriktirdiği paranın yüzde 15'i kadar devlet katkı sağlayacak. Örneğin bankadaki bir hesapta 3 yılda. 5 yılda ne kadar biriktirdiyse konut almak istediğinde devlet ona yüzde 15 katkı sağlayacak. Katkının şartı, konut almak için açılan bir hesap olması. 

Mesela vatandaş 50 bin lira biriktirdiyse devlet yüzde 15 katkı sağlayacak. Böylece peşinatlarda yatırılacak tasarrufu da...