04 / 07 / 2024

Konut piyasasında Mayıs 2015

Konut piyasasında Mayıs 2015

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2015 Mayıs ayı raporunu ekledi. Reidin, Türkiye konut piyasası Mayıs ayı genel bakış verilerini yayınladı.

Konut piyasasında satış dengesi değişti! Fiyatları artık satıcı değil alıcı belirliyor! 

Konut piyasasında satışlar düşmeye devam ediyor. Konut ilanları her geçen gün artarken, bir evin ilanda kalma süresi 100 güne kadar çıkıyor. Talebin azaldığı piyasada fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirlemeye başladı. İşte detaylar...

Konut satışları yüzde 2,4 azaldı! 2024 Mayıs'ta 110 bin 588 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı ve 110 bin 588 oldu. 

Konut piyasasında hala balon var: Satılıklarda fiyat düşmüyor!

Satılık konut fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiği gündeme gelmişti. Ancak Değer Yatırımcısı, Trader Yavuz isimli kullanıcı, konut piyasasında hala balon olduğuna, satılıkta fiyat indirilmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında Mayıs şoku! Akaryakıt indirim: Fiyatlar yarın değişiyor! 

Araç sahipleri, il il akaryakıt fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Akaryakıt fiyatları, yarın  değişiyor. İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyat listesi 14 Mayıs 2024...

Altında mayıs sinyali! Bu ay altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş sır gibi saklanan o bilgiyi verdi!

Altın fiyatları düşecek mi? sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılırken, İslam Memiş'ten sır gibi saklanan bilgiyi verdi. Altında mayıs sinyali geldi. Altın fiyatları bu ay nasıl olacak?

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Doğalgaz faturasında mayıs uyarısı! 150 TL eksik ödeniyordu! Sona gelindi! Doğalgaz faturanız mayıs ayında böyle gelecek

Ücretsiz doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024  tarihinde sona eriyor. 150 TL'ye denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi mayıstan itibaren faturalar değişecek. İşte detaylar...

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

Ekonomi seçim sonuçlarının ardından yeniden şekillenirken, konut piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Calman, konut kredilerinde beklenen hareketin olmayacağını söyledi.

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Konut piyasasında Mayıs 2015 Haberi

Konut piyasasında Mayıs 2015

2007 yılında Dubai'de kurulan REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren ve sadece gelişmekte olan ülkelere odaklanan dünyanın ilk internet gayrimenkul bilgi şirketidir. İşte Reidin'in Mayıs ayı Türkiye konut piyasası genel bakış raporu;