04 / 07 / 2024

konut piyasasında pazarlık marjları

konut piyasasında pazarlık marjları

İGD’ye göre satılık konutlarda pazarlık marjının hem satılık hem de kiralık daralması, piyasadaki talebin, arzdan daha hızlı yükseldiğini ortaya çıkardı. 2021 yılında konut piyasasında ekonomik durgunluk nedeniyle pazarlık marjlarının yeniden 2019 seviyesine çıkacağı düşünülüyor.

Konut piyasasında satış dengesi değişti! Fiyatları artık satıcı değil alıcı belirliyor! 

Konut piyasasında satışlar düşmeye devam ediyor. Konut ilanları her geçen gün artarken, bir evin ilanda kalma süresi 100 güne kadar çıkıyor. Talebin azaldığı piyasada fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirlemeye başladı. İşte detaylar...

Satılık konutların satılma süresi 70 gün oldu! Konut piyasası aheste! 

Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre Nisan'da konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı yaşandı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konut piyasası ile ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar...

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

Konut piyasasında hala balon var: Satılıklarda fiyat düşmüyor!

Satılık konut fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiği gündeme gelmişti. Ancak Değer Yatırımcısı, Trader Yavuz isimli kullanıcı, konut piyasasında hala balon olduğuna, satılıkta fiyat indirilmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Konut piyasasında son dakika! Büyük firmalar zarar ediyor, orta ve küçük firmalar ayakta kalmaya çalışıyor!

İnşaat alanının köklü markası Emlak Konut, 2023 yılında 4,1 milyar TL net zarar açıkladı. Köklü firmanın 2023’ü zararla kapatmasını Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi. 

konut piyasasında pazarlık marjları Haberi

konut piyasasında pazarlık marjları

İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. (İGD), gayrimenkul satışı ya da kiralamasında, ‘ilana çıkış fiyatı ile gerçekleşen fiyat arasındaki farkı’ ifade eden pazarlık marjındaki 2019-2020 yılları değişim verileri yayınlandı. 

İstanbul gayrimenkul piyasasını ele alan ve detayları online basın toplantısıyla yayınlanan araştırmanın pazarlık marjı sonuçlarına bakıldığında, şehirde 2019 yılında yüzde 7,7 olan satılık konutlarda pazarlık marjı, 2020 yılında yüzde 4,8 düzeyine düştü. Kiralık konutlarda pazarlık marjı ise 2019'da yüzde 6,1 seviyesinde iken, bu yıl bu oran yüzde 5,6’ya geriledi. Araştırma sonucuna bakıldığında, İstanbul’da konutlarda pazarlık payı yüzde 4,8 olarak gerçekleşirken araştırma genelinde pazarlık payının yüzde 3,2 ile yüzde 7 aralığında gerçekleştiği gözlendi. Pazarlık marjı İstanbul’da kiralık konutlarda yüzde 5,6 olarak gerçekleşirken, araştırma genelinde pazarlık payının yüzde 3,3 ile yüzde 9,1 aralığında...