25 / 08 / 2024

konut piyasasındaki canlılık 2017

konut piyasasındaki canlılık 2017

Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Güngör Uras, bugünkü köşesinde konut piyasasındaki canlılığı ele aldı. İşte o yazı..

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

sahibinden.com’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasını mercek altına aldı.

Satılık konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı! Uzman isim uyarıyor! Konut almanın şu an tam zamanı!

Endeksa Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, satılık konutlarda fiyat artışının nominal olarak pandemi öncesi seviyelere geldiğini vurguladı. Öğüt: “Nakit alımların pazarlık gücü çok yüksek, bu nedenle konut satın almanın şu an tam zamanı.” dedi.

Bir Bakışta Konut Piyasası Raporu açıklandı: İlk 6 ayda ipotekli konut satışları tarihinin en düşük seviyesine düştü!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Bir Bakışta Konut Piyasası Birinci Yarıyıl” başlıklı raporunda ilk altı ayda ipotekli konut satışlarının tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. İşte son dakika konut sektörü verileri...

İpotekli satışların artması konut piyasasındaki sorunların büyüdüğünün göstergesi!

Ekovilla-Fertighaus Yönetim Kurulu Başkanı Salih Döngel, Haziran ayı konut satışları ve 2024 yılı ilk yarısını değerlendirdi. Döngel, ipotekli konut satışlarına değinerek, konut piyasasındaki sorunların arttığına dikkat çekti.

Konut piyasasındaki toparlanma için faizlerin düşmesi gerekiyor! Yeni konut ve ikinci el konut fiyatları rekora koştu!

ABD'de konut piyasası, artan konut fiyatları ile yüksek mortgage oranlarının baskısı altında kalmayı sürdürürken; normale dönüş için faizlerin düşmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiledi? İstanbul'un deprem riski olan ilçelerinde kalem kalem konut fiyatları!

Endeksa mega kent İstanbul’un en eski ve deprem açısından en riskli mahallelerinde gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Peki kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiliyor? İşte o analiz...

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

Konut piyasasında acı reçete: Londra piyasası ile konut satılıyordu!

Konut fiyatlarındaki fahiş rakamlara değinen Turizimci Mert Budak, Londra piyasası ile konut satışlarının yapıldığından bahsederek konut piyasasındaki 'acı reçeteyi' açıkladı.

Azalan gelir ve küçülen aileler geleceğin konut piyasasını şekillendiriyor!

Profesör Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında TÜİK istatistikleri'ni kaleme aldı. işte Profesör Dr. Ali Hepşen'in 'TÜİK’in konut piyasasına ilişkin gör dedikleri' başlıklı o yazısı...

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

Ev kiralarına 'sağlık turizmi' ayarı! Günlük kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi!

Eva Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ruken Çelik, sağlık turizminin, İstanbul'da konut piyasasını nasıl etkilediğini açıkladı.  

Satılık konutların satılma süresi 70 gün oldu! Konut piyasası aheste! 

Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre Nisan'da konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı yaşandı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konut piyasası ile ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar...

250 bin dolara ev alan yabancılar, evleri iki katına sattı: Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk! 

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi sık sık gündem oluyor. Dr. Mahfi Eğilmez, "Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk" dedi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışı ile ilgili neler söyledi? 

konut piyasasındaki canlılık 2017 Haberi

konut piyasasındaki canlılık 2017

Konut piyasasında canlılık devam ediyor.


Hem yeni konutların satışında, hem de ikinci el konutların satışında artış var.


2016 Ocak ayında toplam konut satışı 84 bin iken bu yıl 95 bin oldu. Satılan yeni konutların sayısı geçen ocak ayında 40 bin iken, bu ocak ayında 44 bine yükseldi.


Ülke genelindeki toplam konut satışlarının  bu yıl yüzde 16.5’i İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul’da ocak ayında 16 bine yakın yeni ve ikinci el konut satıldı.


Özellikle İstanbul’da yeni konut yapımları devam ettiği için, yeni konut talebinin artıp artmadığı merak edilir.


2016 ocak ayında İstanbul’da 7 bin yeni konut satışı olmuştu. Bu ocak ayında 7.700 bin yeni konut satıldı. Yeni konut satışında artış var.


Konutların yüzde 38’i kredili (ipotekli) satılıyor. Bu ocak ayında ipotekli satışlarda artış var. Konut satışları tartışılırken, yabancılara...