20 / 05 / 2024

konut problemi

konut problemi

1984 yılında konut sahibi olmak isteyenlerin yüzde 60'ı, 3 odalı evi tercih ediyormuş. 785 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, orta sınıfın konut sahibi olabilmek için gözden çıkardığı aylık taksit 5 ile 20 bin lira arasında değişiyormuş.

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarında yeni zam dalgası geliyor! Fiyatlar resmen tavan yapacak!

İnşaat sektöründe kalifiyeli usta ve kalfa problemi giderek büyürken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, inşaat sektörüne yönelik açıklama yaptı. Durbakayım, konut fiyatlarının yüzde 20-25 oranında artacağını ifade etti. İşte konuya ilişkin detaylar...

Meral Akşener'dan kira artışlarına tepki: Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor" dedi.

İnşaat maliyetleri ve kira artışları sektörü nasıl etkileyecek?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak" dedi.

Kars'ta kiralık konut problemi büyüyor!

Türkiye genelinde hızla artan kiralık konut sorununda Kars'ı da vurdu. Kent genelinde kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. 

Bozcaada'da konut problemi sona erecek!

Bozcaada ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak, ada sakinleriyle biraraya geldi. Madak, Bozcaada ilçesi için hayata geçirmeyi düşündüğü proje ve çalışmaları anlattı.

Konut sektöründe aidat problemi!

Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik Bolgönül konut sektöründe yaşanan aidat probleni ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Samsatlı depremzedelerin konut problemi çözülecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Samsatlı depremzedelerin konut problemini Kanun Hükmünde Kararname ile çözeceklerini açıkladı. 

Türkiye'de konut fazlası yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Konut fazlası deniliyor, bu da bir propagandanın yolu. Yani herhalde akılları sıra bir siyaset yapılıyor, Türkiye'de konut fazlası olmaz, pazarlama problemi olabilir, ikisi aynı şey değil" dedi.

İdris Güllüce: Türkiye'de konut fazlası olmaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Konut fazlası deniliyor, bu da bir propagandanın yolu. Yani herhalde akılları sıra bir siyaset yapılıyor. Türkiye'de konut fazlası olmaz, pazarlama problemi olabilir. İkisi aynı şey değil" dedi.

Güvenlik, yeşil alan, sosyal tesis gibi etmenler halkı site içi konut aramaya yönlendiriyor!

Hurriyetemlak.com verilerine göre; Türkiye’de ev arayanların yüzde 40'ı site içini, yüzde 64'ü sıfır bina özelliğini tercih ediyor. Deprem tehlikesi, güvenlik problemi, yeşil alanların azalması gibi etmenler, satılık ve kiralık konut aramalarında bu krite

Mütekabiliyet yasası ile yabancıya ne kadar konut satılır?

Mütekabiliyet yasası ile Türkiye, ne kadar konut satmaya karar verirse, o kadar konut satılır… Satış problemi yok…

Kırım Tatarlarının konut ve okul problemini Türkiye çözecek!

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan, Kırım Tatarlarının konut problemi ve anadilde okullar inşa edilmesi konusunda Türkiyenin destek vereceği sözünü aldıklarını söyledi

konut problemi Haberi

konut problemi



İŞTE İSTENEN KONUT


Konutsuzlar 60-70 metrekarelik ev istiyor


  Devletin arsa, proje ve kredi yardımı yapmasını isteyen ''orta direk'', konut sahibi olabilmek için kooperatifleri tercih ediyor


   Yurdumuzda konut sahibi olmak isteyenlerin yüzde 60'ı, 3 odalı 60-70 metrekarelik bir ev istiyor.

   Herkese açık kooperatifleri daha çok tercih eden istekliler, devletin arsa, proje ve kredi yardımı yapmasının şart olduğu görüşünde birleşiyor.

   Gazetemizin yedi ilde 785 kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, 451 kişi 60-70 metrekare, 268 kişi 100 metrekare ve daha büyük ev isterken, 36 kişi açılır kapanır yatak ve masalı 50 metrekarelik konutu tercih etti.

   Araştırmaya katılanlardan 370'i herkese açık kooperatiflere, 220'si...