03 / 05 / 2024

Konut projeleri için banka garantisi

Konut projeleri için banka garantisi

Emlak sektöründe projelerin yarım kalmasını önlemek için Yapı Kredi yeni bir model oluşturdu. Ödeme Korumalı Finans Modeli ilk kez Dekar Kıyıbahçe Çekmeköy'de denenecek.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ev almayı düşünenlere müjde! Finans uzmanı İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler düşük faizli kredinin ne zaman çıkacağı ile ilgili araştırmalar yaparken, İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi. İşte İslam Memiş'in o açıklaması...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

TOKİ İstanbul 2024 projeleri için geri sayım başladı! 1.149 konutluk 2 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen İstanbul projeleri için geri sayım başladı. Paylaşılan detaylara göre TOKİ İstanbul'da 2 yeni projede 1.149 konut inşa edecek.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Yalova Belediyesi tarihinin en büyük konut projesi için düğmeye bastı! 46 dönümlük arsaya en az 700 adet konut!

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova'dan yeni konut projesi için harekete geçti. Tutuk, 30 milyon TL'ye aldıkları 46 dönümlük arazide, 700 adet konut inşa edileceğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

TOKİ Rize projeleri için geri sayım başladı! Bu ilçeye 2 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize projeleri için geri sayım başladı. İşte Rize TOKİ projeleri ile ilgili detaylar...

Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

Ev almak isteyen kişiler konut kredisi için gerekli belgeleri bankalara sunmak zorunda. Peki, Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

TOKİ Aksaray projeleri için start verdi! 2 yeni proje işte bu tarihte ihaleye çıkacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aksaray projeleri için start verdi. 2 yeni proje işte bu tarihte ihaleye çıkacak. Sakın kaçırmayın...

Konut projeleri için banka garantisi Haberi

Konut projeleri için banka garantisi

Gayrimenkul sektöründe projelerin yarım kalmasını engellemek adına inşaatın tamamlanması için elde edilen gelirleri bankanın koruyacağı yeni bir finansman modeli oluşturuldu. Dekar Yapı, Yapı Kredi'yle ortak çalışarak, Türkiye’de ilk defa Ödeme Korumalı Finans Modeli'ni hayata geçirdi. Bu model ilk kez Çekmeköy Ömerli’de yer alan Dekar Kıyıbahçe projesinde uygulanacak.

Her ay ekspertiz

Posta'dan Meltem Kara'nın haberine göre, Dekar Yapı Başkanı Salih Kuzu, finansman modelini, 'Banka önce projeye ilişkin fizibilite yaparak, onay verecek. Ardından şirkete proje kredisi tahsis edecek ve alıcılara da konut kredisi verecek. Müşterilerden alınan peşinat, konut kredisi veya peşin ödemelerin tamamı banka tarafından bloke edilecek. Banka, her ay projeye ekspertiz yapacak. İnşaatın ilerlemesine göre gelirleri serbest bırakacak. Gelir yetersiz kalırsa, proje kredisinden finansman sağlanacak' diyerek açıkladı.

Güvence altına alınacak

Yapı Kredi Genel Müdür...