28 / 04 / 2024

konut projelerinin fiyatları

konut projelerinin fiyatları

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan İnşaat Mühendisi Deniz Kızıltaş; konut projelerinde fiyatlandırmanın öneminden ve Fikirtepe kentsel dönüşümünden bahsetti...

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihini araştırıyor. İşte merak edilenler!

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışı yüzde 116 oldu!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un verilerine göre Türkiye'de Şubat ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 şeklinde açıklandı.

Konut fiyatları 2 yılda yüzde 132 arttı!

Teknoloji Odaklı Gayrimenkul Değerleme Platformu Endeksa’nın güncel verilerine göre, Türkiye'de konut satış fiyatları son 1 senede yüzde 63, 2 senede ise yüzde 132 arttı.

Konut fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye Genelinde Konut Satış Fiyatlarında Yıllık Değer Artışı yüzde 29,7 oldu. Peki konut fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Konut fiyatları en çok hangi illerde arttı?

TÜİK rakamlarına göre Nisan 2021'de Türkiye genelinde 95 bin 863 konut satıldı. Peki konut fiyatları ve konut metrekare fiyatları ne oldu? Nisan 2021'de şehirlerdeki konut fiyatları nasıl değişti?

konut projelerinin fiyatları Haberi

konut projelerinin fiyatları
İnşaat Mühendisi Deniz Kızıltaş'ın konuşması:


Ispartakule bölgesindeyim. Beyfen Yapı Apricot Garden projesi... Ispartakule güzel gelişiyor.  Yeni evlilerin ya da şehir içinde emekli olup dairesini satıp 2 daire alayım deyip gelenlerin yeri. Altyapı yatırımlarının artmasıyla en hakkettiği değere kısa sürede ulaşacak yerlerden biri. Ben inşaat sektöründe 25 yıldır içindeyim. Geçtiğimiz dönemi bir süreç olarak görüyorum. Çeşitli dönemlerden geçtik. 94 krizlerini yaşadık. 2000'li yılları yaşadık.  2000 yılı ile 2006 yılı arasında derken ciddi bir üretimin olmadığı dönemden geçtik. Derken 2006 yılında başlayan firmaların ataklarını biraz 2008 krizi durdurur gibi olmasına rağmen 2008'den sonra büyük bir atılım yaşadık. Şu anda inşaat sektörünün yaşadığı yaşayacağınız düşündüğümüz krizi bence İstanbul'da yaşamayız. Her zaman fiyat ayarlamasını doğru yaptığımızda müşterinizi bulursunuz. Bu bakımdan şanslıyız diye düşünüyorum. Fikirtepe...