19 / 07 / 2024

konut projesi yabancıya taşeron olma

konut projesi yabancıya taşeron olma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İngiliz, Japon, Amerikalı, Amerikan firma proje alıyor, biz müteahhitlik yapıyoruz. Bu sistem, Yeni İmar Kanunu ile son bulacak" dedi..

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek? İşte Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya konut satışı kurdaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

GİGDER’in marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global işbirliğiyle hazırladığı GİGDEKS’e göre, bir önceki çeyrekte 196.037 dolar olan yabancıya ortalama birim konut satış fiyatı, 2021’in son çeyreğinde 187.091 dolara indi. Kurdaki dalgalanma yabancıya konut satışını etkiledi...

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı yıl sonunda zirve yapacak!

TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı konut satışları verilerine göre, bu dönemde yabancıya konut satışında değerleme sistemindeki değişikliğin de etkisiyle yüzde 11 düşüş yaşandı. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışıyla ilgili neler diyor? Yabancıya konut satışı artacak mı?

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

konut projesi yabancıya taşeron olma Haberi

konut projesi yabancıya taşeron olma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de inşaat sektörünün yabancı ülkelerde projelere imza atar hale gelmesini sağlayacaklarını bunu da İmar Kanunu ile yapacaklarını söyledi. Malatya İş Adamları Derneği (MİAD) Genel Kurulu'na katılan Bayraktar, şunları söyledi: "Fakat inşaat sektörünü gönderirken, oyun kurucu değiliz. Sözleşmeleri, şartnameleri, projeleri biz yapmıyoruz. O noktaya gelemedik. İngiliz, Amerikan, Avrupalı, Japon firmalar yapıyor projeleri, biz gidip müteahhitlik yapıyoruz. Adeta taşeron gibi. İstediğimiz parayı oradan getiremiyoruz. Ülkemizin inşaat malzemelerini kullanamıyoruz. Hak edişlerimizi ancak yabancı müşavirlerin imzasıyla alabiliyoruz. O bakımdan bizim yeni İmar Kanunu'nda, yeni Yapı Denetim Kanunu'nda getireceğimiz Sistemle Türkiye'de çok ciddi bir reform, değişim ve dönüşüm olacak." Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin yeni konjonktürde enerji tasarrufuna gitmesi için akıllı ve yeşil binalar yapması gerektiğini de dile getirdi. 


Bayraktar, Yeni...