18 / 05 / 2024

Konut ruhsat tarihi

Konut ruhsat tarihi

Habertürk Gazete Yazarı Salih Kuzu, KDV düzenlemeleri ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri yazdı. İşte o yazı!

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış göstererek 372.324 GBP'ye yükseldi ve tarihi seviyelere yaklaştı.

TOKİ sosyal konut projelerinin tarihi netleşti! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ dar gelirli vatandaşlar için yapılacak olan sosyal konut projelerine dair detaylar hız kesmeden araştırılıyor. İşte detaylar!

TOKİ 81 ilde kolları sıvadı! 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne?

TOKİ 81 ilde ucuz sosyal konut projesi için kollarını sıvadı. Peki 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesi başvuru tarihi ne? İşte detaylar!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje tarihi! İşte 81 ilde 150 bin konut başvuru detayları!

TOKİ kapsamında gerçekleşecek olan Cumhuriyet tarihinin sosyal konut projeleri vatandaşları bir hayli heyecanlandırdı. Peki 81 ilde inşa edilecek olan 150 bin konut başvuru detayları nelerdir?

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

Emlak Konut GYO Balıkesir projesinin ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Balıkesir Altıeylül projesinin ruhsatını aldığını belirtti. 

Milyonların beklediği TOKİ'den ucuz ve indirimli konut projesinin tarihi belli oldu! İl il açıklandı

Hükümetin açıkladığı ilk kez 2 milyon liraya kadar ev alacaklara 10 yıl vadeli 0,99 faizli konut kampanyasından sonra TOKİ de indirimli ve ucuz konut için 81 ilde düğmeye basıyor. TOKİ'den uygun fiyata ev almak isteyenlerin beklediği tarih açıklandı.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy'de yeni etap ruhsatı alındı! 855 konut yeni konut geliyor!

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesi kapsamında bulunan 855 konut ve 43 ticari ünite olmak üzere 898 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı. İşte projeye ilişkin merak edilen ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin ruhsatı alındı! 5 bin 785 yeni konut geliyor!

Emlak Konut GYO tarafından Avcılar Firuzköy'de inşa edilmesi planlanan projenin ruhsatı alındı. Proje kapsamında toplam 5 bin 785 yeni konut yapılacak...

Batıyakası 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 556 yeni konut geliyor!

Batıyakası 1. Etap'ta bulunan 593 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı. Projede 556 konut ve 37 ticari ünite yer alacak.

Dap Levent 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 448 yeni konut geliyor!

Ruhsatı alınan DAP Levent 1. Etap projesi Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Sarıyer'de hayata geçirilecek. 

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Eylül 2021’de toplamda 147 bin 143 adet konut satıldı. Yabancıya konut satışları aylık 6 bin 630 adet ile tarihi zirveyi gördü. 

İngiltere'de konut fiyatları tarihi zirvesini gördü!

Merakla beklenen rakamlara göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları 261 bin 743 sterlin ile adeta tarihi zirvesini gördü.

Konut ruhsat tarihi Haberi

Konut ruhsat tarihi

Bilindiği gibi ülkemizde net alanı 150 metrekare altında olan konutlarda KDV oranı yüzde 1, 150 metrekare üzerindeki konutlarda ve ticari gayrimenkullerde ise yüzde 18 olarak uygulanmakta idi.


Meclis'te kabul edilen 6322 sayılı yasaya göre KDV oranlarının belirlenmesinde Bakanlar Kurulu yetkili kılınmaktadır. Bu yasaya göre bir diğer temel değişikliğe göre de 1 Haziran 2012 tarihinden sonra ruhsat alan yapılarda KDV oranı konutun büyüklüğüne göre belirlenmeyecektir. Başka bir deyişle konutun büyüklüğünün hiçbir önemi yoktur; yeni düzenlemeye göre konutun hangi oranda KDV oranına tabi olacağı arsa veya vergi değeri ile bulunduğu yer kriterlerine göre Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecektir.


Ruhsat tarihine dikkat edin


Net alanı 150 metrekareden küçük ev satın alacakların bundan sonra en fazla dikkat etmeleri gereken konu yapının ruhsat tarihidir. 1 Haziran 2012'den önce...