23 / 12 / 2024

konut satışı cayma hakkı

konut satışı cayma hakkı

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre ön ödemeli konut satışında alıcıların cayma hakkı kaç gün? İşte ön ödemeli konut satışı cayma hakkı...

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma süresi 2017!

Maketten konut satış sözleşmesi, firmaların projenin yapı ruhsatını aldıktan sonra inşaat halindeki dairelerin satışını yapmaları halinde imzaladıkları sözleşme oluyor.

Ön ödemeli konut satışından cayma hakkı!

Tüketici Kanunu ile ön ödemeli konut satış sözleşmelerine bazı düzenlemeler getirildi. İşte, ön ödemeli konut satışından cayma hakkı!

Maketten konut satışından cayma!

Son yıllarda maketten konut alanların sayısında artış yaşanıyor. Ancak maketten satın alınan bazı konutlar vatandaşı mağdur ediyor. Maketten konut satışında cayılır mı? İşte, maketten konut satışından cayma!

Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015!

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi üstlendiği konut satış sözleşmesinden cayma hakkı bulunuyor. Peki, bu hak nasıl kullanılır? Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015..

Maketten konut satışında cayma süresi!

Ön ödemeli konut satışı olarak da bilinen maketten satışlarda tapu siciline tescil edilmesi gerekiyor. Maketten konut satışlarında tüketicinin bu satıştan cayabilmesi için belli bir süre bulunuyor. İşte, maketten konut satışında cayma süresi!

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkı!

Maketten konut satış sözleşmesi imzalayan tarafların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Sözleşmeyi imzalayan tüketicilerin yasal hakları arasında maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkı da bulunuyor...

Ön ödemeli konut satışlarına 14 günde cayma hakkı getirildi!

Ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları belirlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Maketten konut satış sözleşmesi cayma hakkı nasıl kullanılır?

Tüketici Kanunu ve kanun ile ilgili yönetmelikler gereğince maketten konut satış sözleşmesi imzalayan kimselerin cayma hakkı bulunuyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesi cayma hakkı nasıl kullanılır?

Konut satış sözleşmesi cayma hakkı!

6502 sayılı Tüketici Kanunu ile ortada henüz konut yokken, konut projesi sahibi olan firma ile yapılan ön ödemeli konut satış sözleşmelerinden tüketiciler cayabiliyor. İşte konut satış sözleşmesi cayma hakkı..

Maketten konut satışı sözleşmesinden cayma hakkı!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu gereğince, maketten konut satışı sözleşmesi imzalayan tüketicilere bazı haklar tanındı. Peki, maketten konut satışı sözleşmesinden cayma hakkı süresi ne kadardır?

Konut satışlarında tüketici sözleşmesi imzalandığında 14 günlük cayma süresi olacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, kart aidatı başta olmak üzere kredilerle ilgili tüketicilere yönelik yeni düzenlemeleri anlattı. Yazıcı; " Konut satışlarında tüketici sözleşmesi imzalandığında 14 günlük cayma süresi olacak" dedi...

Maketten konut satışından cayma hakkı!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu hükümlerine göre, tüketici maketten konut satışında on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayabiliyor...

konut satışı cayma hakkı Haberi

konut satışı cayma hakkı

Ön ödemeli konut satışı cayma hakkı!

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında maketten satış olarak da bilinen ön ödemeli konut satışlarına dair esaslar bulunuyor.


Kanuna göre ön ödemeli konut satışında, tüketicinin "on dört günlük" bir cayma hakkı bulunuyor. Bu süreç içerisinde alıcı, hiçbir gerekçe sunmadan yapılan ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayabiliyor.


Konut satışı cayma hakkı

MADDE 43 – (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. 


Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.


(2) Taşınmazın kısmen veya tamamen bağlı krediyle alınması durumunda bağlı kredi sözleşmesi, sözleşmenin kurulduğu tarihte hüküm doğurmak üzere bu maddede...