25 / 07 / 2024

konut satışı neden arttı

konut satışı neden arttı

Konut satışları bu yıl Ağustos ayında yüzde 25 artış gösterdi. İşte 105 binden fazla konut satışının yapıldığı sektörde normalde en ölü ay olarak anılan Ağustos ayındaki artışının nedenleri...

Konut satışları neden düştü? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Peki konut satışları neden düştü? 

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor? Uzmanlar 'Yabancı düşmanlığı'nı işaret etti! 

Yabancıya konut satışındaki düşüş dikkatleri çekiyor. Peki bu düşüşün sebebi ne? İşte sektör temsilcilerinin açıklamaları...

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Konut fiyatları neden yükseliyor? Konut Fiyat Endeksi'ndeki artış 4 yılda yüzde 652 oldu!

Konut satışları Nisan'da yüzde 35, yılın ilk dört ayında yüzde 18.6 düştü. Ancak fiyatlardaki yükseliş tüm hızıyla sürüyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor?

Konut fiyatları neden düşmüyor? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan çarpıcı analiz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut satışları düşmesine rağmen fiyatların neden düşmediği ile ilgili çarpıcı bir analiz yaptı. Peki konut fiyatları neden düşmüyor? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt'un o analizi...

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

konut satışı neden arttı Haberi

konut satışı neden arttı

Konut satışları bu yıl Ağustos ayında yüzde 25 artış gösterdi. 105 binden fazla konut satışının yapıldığı sektörde normalde en ölü ay olarak anılan Ağustos ayındaki yüzde 25'lik satış artışının nedenleri şöyle sıralanabilir.


- Cumhurbaşkanlığı seçimleri 10 Ağustos'ta bitti. Konut alıcısı en azından 2015 Haziran'a kadar seçim psikolojisinden çıkmış oldu.


- Geçtiğimiz yıl Ağustos ayına gelen ve satışları olumsuz etkileyen Ramazan bayramı ve oruç dönemi bu yıl satışlarda yüzde 20 düşüşün yaşandığı Temmuz'a denk gelmişti.


- Bankalar kredi vermek konusunda hala iştahlı değil. Ama senetle satış kampanyaları giderek daha cazip şartlara sahip hale geliyor.


- Temmuz ayında satışlar önceki yıl aynı aya göre yüzde 20 düşmüştü. Önceki ay ile bu ayında satış farkı da yüzde 25'e yakın. Yani konutta ertelenen talep Ağustos'ta satışa döndü.


TÜİK'in...