29 / 04 / 2024

konut satışı tüketici sözleşmesi imzalanması

konut satışı tüketici sözleşmesi imzalanması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, kart aidatı başta olmak üzere kredilerle ilgili tüketicilere yönelik yeni düzenlemeleri anlattı. Yazıcı; " Konut satışlarında tüketici sözleşmesi imzalandığında 14 günlük cayma süresi olacak" dedi...

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Recep Baştuğ: Konut ve tüketici kredi talepleri yüzde 50'nin üzerinde düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ yaptığı açıklamada, konut, tüketici ve taşıt gibi bireysel kredi taleplerinde yüzde 50'nin, kredi kartı harcamalarında yüzde 30'un üzerinde düşüş yaşandığını söyledi.

Konut satışındaki düzenlemeyle tüketici ve satıcı kazançlı çıkacak!

Tüketiciler, ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayabilecek. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu konuyu yorumladı.

Yabancıya konut satışı sadece Ankara ve Trabzon'da arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2016 itibarıyla Türkiye’deki konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre yabancılara yapılan konut satışı Türkiye genelinde Ocak-Ağustos döneminde geçen yıla göre yüzde 17 düşüş göstererek 11 bin 934’e geriledi.

Tüketici güven endeksi konut satışlarını hızlandırdı!

Milat Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Gözde Altıntaş bugünkü yazısında konut satışlarının hızlandığını ve tüketici güven endeksinin etkilerini anlattı. İşte o yazı...

Konut kredilerinde tüketici talebi olmadan sigorta yaptırılamayacak!

Konut kredilerinde tüketicinin açık talebi olmaksızın krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak. Konut finansmanı sözleşmesine ilişkin bir hesap açılması ve sadece krediyle ilgili işlemler yapılması durumunda, tüketiciden ücret talep edilemeyecek.

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Taşınmaz mal satın almak isteyenler bankadan kredi alırken dosya masrafları ödüyor.Bu masrafların geri ödemesi için dilekçe yazılıp dosya masrafı geri alınabiliyor.Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Suriyeliler Türkiye'de konut satışlarına olumlu etki ediyor!

Türkiye'de yaşayan 1,5-2 milyon Suriyelinin gayrimenkul alımında rakamları yükselttiği gözleniyor. Türkiye'de konut satışları, kredi faizlerindeki yükselişe rağmen 11 aylık dönemde geçen yıla oranla yüzde 10 arttı.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

Konut satışları düştü mü?

Türkiye genelinde geçen yıl toplam 1 milyon 157 bin 190, bu yılın 10 aylık döneminde 926 bin 932 konut satıldı. En fazla konutun satıldığı 5 il ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu...

Konut satışındaki sorunlar tüketici kanunu ile giderilecek!

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

konut satışı tüketici sözleşmesi imzalanması Haberi

konut satışı tüketici sözleşmesi imzalanması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tüketicinin korunması hakkındaki kanunla kart aidatı problemini çözüme kavuşturduklarını bildirdi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kart aidatı problemini çözüme kavuşturduklarını belirterek, "Kart çıkaran kuruluşların tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türünü sunmak zorunda olacak" dedi.


Yazıcı, Bakanlık Toplantı Salonu'nda tüketicinin korunması hakkındaki kanunun getirdiği yeni düzenlemelerle ilgili basın toplantısı yaptı.


Yeni kanunun tüketici sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler getirildiğini belirten Yazıcı, hedeflerinin tam, doğru, önceden bilgilendirmeye dayalı şeffaf sözleşmeler yapılması olduğunu kaydetti. Tüketicinin, bundan böyle sözleşme imzalamadan önce açık ve anlaşılır bir şekilde bilgilendirilmelerinin zorunlu olacağını ifade eden Yazıcı, satıcıların sözleşme şartlarını tek taraflı olarak değiştiremeyeceğini söyledi. Yazıcı, tüketiciden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin bilgilerin, sözleşmenin...