02 / 10 / 2024

konut satışındaki süreklilik

konut satışındaki süreklilik

Antalya Akdeniz Manşet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Güzel bugünkü köşe yazısında konut satışındaki sürekliliği anlattı. İşte o yazı...

Konut satışlarındaki düşüşün sebepleri neler?

Konut satışlarındaki düşüş yavaşlasa da, ipotekli satışların oranı konutların yatırım amacı ile alındığına işaret ediyor. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can, ilk ve tek evini almak isteyenlerin hala ev sahibi olamadığını belirterek konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini sıraladı.

Yatırımcılar döviz ve mevduattan çıkarak konuta yöneldi! Yüksek faizlere karşı konut satışları artıyor!

Türkiye genelinde konut satış sayısı, ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 artarak 134 bin 155 olarak gerçekleşti. Yatırımcılar, yüksek faizlere rağmen konut yatırımını tercih ediyor. 

ABD'de ikinci el konut satışları temmuzda ayında yükseldi

Amerika'da ikinci el konut satışları temmuzda aylık yüzde 1,3 artarken, medyan konut fiyatı 422 bin 600 dolar olduğu belirtildi. Piyasa beklentisi, ikinci el konut satış sayısının temmuzda 3,94 milyon seviyesinde gerçekleşeceği yönünde ifade ediliyordu.

Konut satışlarındaki düşüşün yaz aylarında da sürmesi bekleniyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı Genel Müdürü Özkan Yalaza yaptığı açıklamada konut satışlarında aşağı yönlü seyrin yaz aylarında da süreceğini söyledi.

İpotekli satışların artması konut piyasasındaki sorunların büyüdüğünün göstergesi!

Ekovilla-Fertighaus Yönetim Kurulu Başkanı Salih Döngel, Haziran ayı konut satışları ve 2024 yılı ilk yarısını değerlendirdi. Döngel, ipotekli konut satışlarına değinerek, konut piyasasındaki sorunların arttığına dikkat çekti.

KONUTDER Konut Sektörü Beklenti Anketi Raporu: Konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Sektörel Beklenti Anketi açıklandı. Söz konusu ankette paylaşılan detaylara göre konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor.

Tebernüş Kireçci konut satışı rakamlarını değerlendirdi: Konutta ikinci elde fırsatlar var!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satışı rakamlarını açıkladı.  Türkiye genelinde konut satış sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,4 azalışla 110 bin 588'e geriledi.  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, rakamları sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışı kısıtlandığında emlak krizi ekonomik krize döner!

İş dünyasının tecrübeli ismi Ali Özmen Safa, Kıbrıs emlak sektörü ile ilgili bir açıklamada bulundu ve yabancıya konut satışı ile ilgili yeni yasaya değindi. Safa, ekonomik kriz uyarısı yaptı. İşte o açıklama...

Yabancıya konut satışı neden düşüyor? Uzmanlar 'Yabancı düşmanlığı'nı işaret etti! 

Yabancıya konut satışındaki düşüş dikkatleri çekiyor. Peki bu düşüşün sebebi ne? İşte sektör temsilcilerinin açıklamaları...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Konut satışındaki düşüş devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları Kasım ayında da düştü. Peki konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

konut satışındaki süreklilik Haberi

konut satışındaki süreklilik

Yıllardır ülkemizde inşaat sektörünün en önemli sektör olduğu olgusu tarafımıza sürekli aksettirilir. Tüm sektörlerin bel kemiği olarak belirtilen inşaat ve konut sektörünün hem iç döngü hem de ihracat girdisi sağlaması sayesinde bu ünvanı haksız yere almadığı görülmektedir. Tasarruf eğiliminde olan halk, konu yeme-içme, barınma ve çocuk harcamalarına geldiğinde mali disiplinini ister istemez kırmak durumundadır. Bir nevi halkın cebindeki paranın sisteme aktarılması yani yastık altının gün yüzüne çıkması adına da konut sektörü büyük önem taşımaktadır. Bazı görüşlere göre ülkemizin son 10 yıllık hızlı yükselişinde bu sektöre aktarılan ekonomik girdinin olması gerekenin çok çok üstünde olduğu dillendirilmektedir. Alternatif üretim kaynaklarına yönelmek yerine inşaatı tercih etmenin çok da doğru olmadığı konusunda bu görüşle hemfikir olmamla birlikte 10 yıldır bizim gibi ülkeleri taşıyan...