02 / 05 / 2024

konut satışlar yaz döneminde artacak mı

konut satışlar yaz döneminde artacak mı

Güven endeksindeki düşüşün seçim öncesi ve dış etkenler nedeniyle normal karşılanması gerektiğine dikkat çeken ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yaz döneminde gayrimenkul satışlarının artacağını söyledi.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Deprem sonrası konut satışları yüzde 18 düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  konut satışlarının deprem sonrasında yüzde 18 düştüğünü ve bu durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Konut satışları daha da düşer mi?

Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, bugünkü yazısında konut satışlarını kaleme aldı. Peki konut satışları daha da düşer mi? İşte Remzi Özdemir'in konu ile ilgili o yazısı...

Konut satışlarında KDV için Danıştay'dan şok karar!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konut satışlarındaki kdv ve ankastre detayını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay’dan müteahhitlere ankastre şoku' başlıklı yazısı...

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Konut satışları kira fiyatlarını etkiler mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Ağustos 2021'e ilişkin konut satışlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Ne kadar ucuz kredi o kadar kira artışı' başlıklı yazısı...

Konut satışları yılın 2. yarısında ivme kazanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satışları verilerini değerlendiren, Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu konut satışlarının yılın 2. yarısında ivme kazanacağını söyledi.

Konut satışları Mayıs'ta düşecek mi?

Eva Gayrimenkul Değerleme Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörde gerçek düşüşün Mayıs ayında görüleceğini bu ayda konut satışlarında yüzde 70-80 gibi bir daralma öngördüklerini belirtiyor.

Konut satışları 2020’de yükselecek!

Gayrimenkul sektörüne ilişkin 2020 yılı öngörüleri ile beklentilerini paylaşan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Yazıcı, “2020’de konut satışları yükselecek” dedi.

Konut satışlarındaki artış sektörü sevindirdi!

Konut satışlarının normalde yaz aylarında yavaşlamasına rağmen Temmuz ayındayüzde 6,9'luk artışla 124 bine yakın konut satıldığını belirten sektör temsilcileri, bu gelişmenin "sevindirici ve sürpriz" olduğunu, her şeye rağmen vatandaşın ev almaktan ve konuta yatırım yapmaktan vazgeçmediğini söylüyor

İlk el konut satışlarında yüksek artış!

Türkiye genelinde konut satışlarının hızlandığını belirten Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, yaz aylarında görece durağan geçecek olan satışların yaz sonu itibariyle yine hızlı bir yükselişe geçeceğini kaydetti.

konut satışlar yaz döneminde artacak mı Haberi

konut satışlar yaz döneminde artacak mı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ekonomik güven endeksi mart ayında bir önceki aya göre yüzde 15.4 gibi düşerek 74.85 değerine gerilese de yatırımcılar, bunun karamsar bir tablo olarak algılanmaması gerektiği görüşünde. İmalat sanayi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki azalma nedeniyle ortaya çıkan tabloda en az düşüş yüzde 1.6 ile inşaat sektöründe görüldü. Mart ayında güven endeksinin inşaatta yüzde 83.67 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken ABD’li gayrimenkul devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, bazı kritik dönemlerin öncesinde bu tip düşmeleri normal görmek gerektiğinin altını çizdi. Seçim öncesi siyasi etkenlerin, güven endeksi icinde her zaman var olduğunu hatırlatan Baygan, Yemen’deki karışıklık gibi dış faktörlerin de geçici düşüşte etkili olduğunu ifade etti. Baygan “Tedirgin olmak için bir sebep yok....