03 / 05 / 2024

konut satışları ankara

konut satışları ankara

Medya takibi sistemi olan Ajans Press ve ITS Medya, yabancılara yapılan konut satış istatistiklerine dair bir raporu sundu. Yapılan araştırmada yabancılara 22 bin 234 konutun satıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Son yıllarda Ankara’da konut satışları artışı ülke ortalamasının üzerine çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre başkent Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL. 

Ankara'da Mayıs'ta 6 bin 221 ev satıldı!

Türkiye genelinde mayısta 107 bin 888 konut satıldı. İstanbul 21 bin 576 konut satışı ile ilk sırada yer alırken, Ankara 6 bin 221 konut satışı ile ikinci sıraya yerleşti.

İlçe bazındaki konut satışlarında Ankara İstanbul'u geçti!

Türkiye genelinde ilçe bazındaki konut satışlarının yoğun olduğu İstanbul'da ilk 5 ilçede toplam satış 60 bin 106 olurken, Ankara'da bu sayı ilk 5 ilçede 77 bin 251'e çıktı..

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TUİK 2019 Ekim ayı verilerini değerlendirdi. Verilere göre; Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise artış gösterdi.

Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ile birlikte Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı.

İzmir, konut satışlarında İstanbul'u 10'a katladı!

İzmir, en çok göç alan 3. şehir olmasına rağmen, son 5 yılda konut satışlarında yüzde 16 büyümeye ulaşarak, İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı...

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Son yıllarda Ankara’da konut satışları artışı ülke ortalamasının üzerine çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre başkent Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL. 

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Gayrimenkul sektörünün bu yıl 3. çeyrekte ihracat performansı arttı. Konut satışları, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.

Ankara'da konut satışları tavan yaptı!

Ankara'da konut satışları patladı. Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, İstanbul’da hız kesen konut satışlarının Ankara’da ivmelenerek arttığına işaret etti.

Konut satışlarında lider Ankara oldu!

TÜİK tarafından hazırlanan konut satış istatistiklerine Ankara damga vurdu. Başkent, Şentepe, Ufuktepe, Beytepe gibi yerleşim yerlerinin hızla gelişmesiyle birlikte, Şentepe'de bir ev 20 yıl önce 10 bin TL'ye satılırken bugün aynı bölgede bir daire 350 bin TL'den alıcı bekliyor. .

Konut satışları yüzde 12.81 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,81 artış gösterdi. Raporda 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yıla kıyasla konut satışlarında İstanbul'da yüzde 1,8, Ankara’da yüzde 18,6, İzmir'de yüzde 8 oranında artış yaşandığı belirtiliyor.

Keçiören konut satışlarında 2. sırada!

Ankara Keçiören, 2016 yılında Türkiye'de en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe oldu. TÜİK, Türkiye'deki konut satışlarına ilişkin verileri açıklamada Keçiören'de 25 bin 400 konut satışı yapıldığı belirtildi.

konut satışları ankara Haberi

konut satışları ankara

Açıklanan raporda; 2017 yılında yabancıların Türkiye’den aldığı konut sayısı 22 bin 234 olurken, söz konusu dönem için 4,6 milyar dolar ödeme yapıldı.Yabancıların geçen yıl aldığı 22 bin 234 konutun 8 bin 182’si İstanbul’da gerçekleşirken, en çok konutun burada satıldığı belirtildi.  Diğer tercih edilen şehirlerin başında 4 bin 707 konutla Antalya, bin 474 konutla Bursa, bin 79 konutla Yalova,978 konutla Trabzon, 826 konutla Aydın, 817 konutla Ankara, 770 konutla Sakarya, 634 konutla Muğla, 600 konutla Mersin geldi. Türkiye geneli en çok konut alan yabancıların başında ise 3 bin 805 konut satın alımıyla Iraklılar geldi. Konuya dair görüşlerini paylaşan Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım “Her ne kadar listede ipi göğüsleyen İstanbul’da olsa; Ankara’nın şaha kalktığını görüyoruz” dedi.

Nitelikli konut ve kaliteli...