06 / 05 / 2024

konut satışları faiz

konut satışları faiz

Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidişi konut satışlarını uçuruyor.İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, faiz oranlarının konut alımına direkt etkisi olduğunu belirterek"Ufak bir aşağıya gidiş satışları artırıyor.Türk tüketicisinin bir konut talebi var"dedi

Faizlerin inmesiyle konut satışları uçtu!

Merkez Bankası'nın yarım puanlık faiz indirimi bile kredili konut satışlarını uçurdu. Şubatta kredili satışlar yüzde 53.5 artarak 37 bine ulaştı. Yıl sonunda satışların 1.5 milyonu bulması bekleniyor.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

ABD’de konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri’nde konut kredilerinde yaşanan faiz artışları ile birlikte, 2. El konut satışları Haziran 2020'den beri en düşük seviyeye geriledi.

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

konut satışları faiz Haberi

konut satışları faiz
Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidişi konut satışlarını uçuruyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, faiz oranlarının konut alımına direkt etkisi olduğunu belirterek, "Ufak bir aşağıya gidiş satışları artırıyor. Türk tüketicisinin bir konut talebi var. Bunu hayata geçirmek faizlerin aşağıya inmesiyle mümkün olacaktır. Konut kredisi faiz oranlarmm yüzde l'lerden 0.70'e gelmesi süratle talebe yansıyor. Şu anda faiz oranlarında yukarıya doğru eğim yok, daha da aşağıya ineceği konuşuluyor" diye konuştu. Turgay Tanes, arka arkaya büyük inşaat projelerinin devreye girmesine rağmen konutta talebe yönelik ihtiyaç bulunduğunu ve alınacak yol olduğunu...