14 / 05 / 2024

konut satışları neden azaldı

konut satışları neden azaldı

Aydınlık Gazetesi'nin yazarlarından Uğur Civelek, bugünkü yazısında konut satışlarının azalışını değerlendirdi. "Bu yüksek oranlı düşüş belirsizlik ve kırılganlık algısını yukarı çekiyor, genel beklentileri olumsuzlaştırıyor" dedi. İşte o yazı...

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Haziran ayında konut satışları neden düştü?

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Konut satışları neden düştü?

Konut satışları düştü... Bu yılın ocak ayı verileri yeni açıklandı ve yüzde 25’lik bir daha düşüş daha meydana geldi...

İnşaat maliyetleri arttı, konut satışları düştü!

Yıllarca Türk ekonomisinin lokomotif konumunda olan inşaat sektöründe, işler yavaşladı. İnşaat maliyetlerinin artması, konut satışlarının düşmesine neden oldu. Konu ile ilgili olarak sektöre temsilcileri, devlet desteği beklediğini söyledi.

İkinci el konut satışları neden yavaş?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "ikinci el konut satışları" konusunu kaleme aldı..

konut satışları neden azaldı Haberi

konut satışları neden azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler, ülke genelindeki Eylül ayı konut satışlarının bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 20.1 oranında daraldığına işaret ediyor. 


Bu yüksek oranlı düşüş belirsizlik ve kırılganlık algısını yukarı çekiyor, genel beklentileri olumsuzlaştırıyor. Neler oluyor ve bundan sonra neler yaşanır, türünden soruları gündeme getiriyor. Kısa vadeye odaklanarak verilebilecek yanıtlar, kimseyi tatmin edemiyor. 


Eylül ayı genelinde döviz kurlarının seri bir şekilde gerilemesi, tüketici ve yatırımcı güveninin sert bir şekilde düşüş sergilemesi, finansman olanak ve maliyetlerinin olumsuzlaşması gibi koşullar, talep üzerinde etkili olarak bu olumsuz sonucu üretmiş olabilir. Bu türden kısa vadeli bir bakış açısı tüm gerçekleri kavramak konusunda yeterli olamıyor: zira talebin gelecekteki durumu hakkında somut bir fikir vermiyor. 


Küresel koşullardaki olumsuzlaşmaya bağlı durgunlaşma, yukarıda özetlediğimiz gerekçeleri üreterek, hem...