02 / 05 / 2024

Konut satışları seçimden sonra artacak mı

Konut satışları seçimden sonra artacak mı

Zonguldak Emlakçılar Derneği (ZONED) Başkanı Sercan Günarslan, Zonguldak il genelinde bu yılın Eylül ayındaki konut satış oranlarının geçen yılın aynı ayına göre az da olsa artış gösterdiğini söyledi.

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 düştü!

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 oranında düşüş göstererek 647'ye geriledi. Şehirde konut alanların büyük bölümü ikinci el konutlarını seçti. Ocak ayından beri 11 aylık süreçte ise toplam 7 bin 910 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışları koronavirüse rağmen arttı!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan Mart ayı konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, konut sektörünün tekrar ivme kazanacağını belirtiyor..

Yerel seçimlerden sonra konut satışları yılın en iyi seviyesine ulaşacak!

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükseleceğini söyledi... 

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını kaydetti.

Konut satışları yerel seçimlerin ardından hızlanacak!

Boss4 İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Konut satışlarında yaşanan düşüşün yerel seçimin ardından hızlanacağını öngörüyoruz" dedi...

Konut satışları seçimlerden sonra artacak!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman konut satışlarının seçimlerden sonra artacağını söyledi.

Konut satışları sonbaharda ivme kazanır!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, konut sektörünün yatırım araçlarına göre şuan sıkıntılı günler yaşadığını ancak seçimlerden sonra bu belirsizliği atlatacağını ve konut satışlarının sonbaharda artışa geçerek ivme kazanacağını dile getirdi. 

Konut satışları seçim sonrası artar!

Yıla iyi başlayan konut satışları şubat-mart aylarında sırası ile yüzde 5 ve yüzde 14 düşüş yaşadı. Konut satışlarında beklenen artış Eylül-Ekim aylarında görülebilir. 

Gayrimenkulde vade farksız konut satışları hızlandı!

Gayrimenkul sektöründe vade farksız konut satışları hızlandı. Birikimlerini konuta yatırmak isteyen, ancak faizden kaçınan tüketiciler için faiz seçeneği 7 yıla kadar uzatıldı.

Yıl sonunda konut satışları hızlanacak!

Ekimde toplam 104 bin konut satıldı ve geçen senenin aynı ayında 95.6 bin konut satılmıştı. Bu yılın son iki ayında konut satışlarında hızlanma olabilir. Seçim sonrasında beklentiler iyileşiyor ve döviz kurları geriliyor.

Sedat Altınay: Konut satışlarında patlama olacak!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay seçim sonrası konut fiyatları hakkında bilgi verdi. Altınay 2016 konut satışlarında patlamanın yaşanacağı yıldır dedi.

Mustafa Baygan konut satışlarını değerlendirdi!

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından konut satışlarına yönelik değerlendirmede bulundu.

Seçim ve tatiller konut satışlarını vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayı konut satışlarını açıkladı. Bu verilere göre, konut satışlarında Ankara’da yüzde 20 oranında bir azalış görüldü.

Konut satışları seçimden sonra artacak mı Haberi

Konut satışları seçimden sonra artacak mı

Zonguldak Emlakçılar Derneği (ZONED) Başkanı Sercan Günarslan, Zonguldak il genelinde bu yılın Eylül ayındaki konut satış oranlarının geçen yılın aynı ayına göre az da olsa artış gösterdiğini söyledi. 


Başkan Günarslan, 2014 yılının Eylül ayında toplam 511 konut satışının gerçekleştiğini, bu yılın Eylül ayında ise toplam 582 konut satışının olduğunu belirterek, "Bunun 158 adedi ipotekli (konut kredisi kullanılarak) edinilmiş, 424 adedi ise diğer koşullarla edinilmiş konutlardır. Yine bu konutların 213 adedi sıfır konutlardır, 369 adedi ise ikinci el konutlardır.

Bu rakam beklentimizin altındadır, fakat bu yıl içinde bulunduğumuz siyasi atmosfer ve buna bağlı gelişen finansal ekonomideki faiz artışları ve tabi bir de doların önlenemez yükselişi konut satışlarını olumsuz etkilemiştir. Ancak 1 Kasım seçimlerinden sonra konut satışlarının artacağını bekliyoruz dedi 


Önder...