27 / 04 / 2024

konut satışlarında düşüş kayseri

konut satışlarında düşüş kayseri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilere göre geçtiğimiz 2013 yılının Temmuz ayında Malatya'da bin 17 konut satılırken bu yılın aynı ayında 801 daire alıcı buldu.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Evini satamayan mülk sahibi evini kiraya veriyor. Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

konut satışlarında düşüş kayseri Haberi

konut satışlarında düşüş kayseri

Malatya'da Mart ayındaki zirai don nedeniyle kayısı rekoltesinde yaşanan yüzde 90 oranındaki düşüş nedeniyle konut satışları düştü. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilere göre geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Malatya'da bin 17 konut satılırken bu yılın aynı ayında 801 daire alıcı buldu. 


Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül. Türkiye kuru kayısı üretiminin yüzde 90'ı. dünya kuru kayısı üretiminin ise yüzde 70'inin Malatya'da gerçekleştiğini anımsattı. Şehirde yıllık 300-350 milyon dolar seviyesinde kuru kayısı ihracatı yapıldığını hatırlatan Özgül, 40 bine yakın ailenin geçimini kayısıdan sağladığına işaret etti. 


29-30 Mart tarihlerinde gerçekleşen don olayının kayısı üretimine yüzde 90'dan fazla zarar verdiğini ifade eden Özgül, bu durumun konut sektörünü de ciddi şekilde etkilediğini anlattı. Özgül, şöyle devam etti: "Kayısı üretiminin düşmesi kentteki birçok sektörü etkilediği gibi gayrimenkul satışlarını...