24 / 07 / 2024

konut satışlarında düşüş kayseri

konut satışlarında düşüş kayseri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilere göre geçtiğimiz 2013 yılının Temmuz ayında Malatya'da bin 17 konut satılırken bu yılın aynı ayında 801 daire alıcı buldu.

Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti! 

Yabancıya konut satışı Ocak-haziran 2024 döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 45,7 düşüş gösterdi. Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti. İşte vatandaşların konuyla ilgili yorumları...

Konut satışları neden düştü? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Peki konut satışları neden düştü? 

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışı rakamlarını değerlendirdi. Erdoğdu '' konut satışlarında değişen bir şey yok'' diyerek çarpıcı açılamalarda bulundu. 

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

2024'ün ilk çeyreğinde konut satışlarındaki düşüş trendi devam ediyor! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörel Bakış Raporu” 2024 yılı 1. çeyrek rakamları açıklandı. Rakamlar, konut satışlarındaki düşüş trendi devam ettiğini ortaya çıkardı. İşte o rakamlar...

2'nci el konut satışları da düşerse asıl o zaman kriz başlar! 

Konutu sübvanse eden 2’nci elde satışların geçen yıl 1,03 milyon adetten 846 bine düştüğünü belirten KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, "2'nci el konut satışları da düşerse asıl o zaman kriz başlar" dedi. İşte sektördeki son durum...

Borsada GYO hisseleri umut vadetmiyor! Konut satışlarındaki düşüş GYO'ları negatif etkiliyor!

Türkiye genelinde toplam konut satışları Nisan ayında yıllık bazda yüzde 11,8 azaldı. Konut satışlarındaki düşüşün GYO hisselerini negatif etkilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında yeni dönem! Senetli satışlar resmen başladı!

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konut satışlarındaki düşüşe değinerek, özellikle proje satışlarında çeşitli vadelerde senetli satışların yapıldığını açıkladı.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

konut satışlarında düşüş kayseri Haberi

konut satışlarında düşüş kayseri

Malatya'da Mart ayındaki zirai don nedeniyle kayısı rekoltesinde yaşanan yüzde 90 oranındaki düşüş nedeniyle konut satışları düştü. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilere göre geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Malatya'da bin 17 konut satılırken bu yılın aynı ayında 801 daire alıcı buldu. 


Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül. Türkiye kuru kayısı üretiminin yüzde 90'ı. dünya kuru kayısı üretiminin ise yüzde 70'inin Malatya'da gerçekleştiğini anımsattı. Şehirde yıllık 300-350 milyon dolar seviyesinde kuru kayısı ihracatı yapıldığını hatırlatan Özgül, 40 bine yakın ailenin geçimini kayısıdan sağladığına işaret etti. 


29-30 Mart tarihlerinde gerçekleşen don olayının kayısı üretimine yüzde 90'dan fazla zarar verdiğini ifade eden Özgül, bu durumun konut sektörünü de ciddi şekilde etkilediğini anlattı. Özgül, şöyle devam etti: "Kayısı üretiminin düşmesi kentteki birçok sektörü etkilediği gibi gayrimenkul satışlarını...