24 / 07 / 2024

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini geçti. Satışları etkileyen ana unsur kredi faiz oranları olurken, satışların artması da fiyatları etkiledi. Haziran'da konut fiyatlarındaki artışın daha da fazla olacağı öngörülüyor...

Konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi? 

Konut İş Sendikası Başkanı Alican Kayhan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun konut satışlarına ilişkin verileri ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Kayhan ayrıca yüzde 25 sınırının kalkmasına da dikkat çekti.

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

2024'ün ilk çeyreğinde konut satışlarındaki düşüş trendi devam ediyor! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörel Bakış Raporu” 2024 yılı 1. çeyrek rakamları açıklandı. Rakamlar, konut satışlarındaki düşüş trendi devam ettiğini ortaya çıkardı. İşte o rakamlar...

Borsada GYO hisseleri umut vadetmiyor! Konut satışlarındaki düşüş GYO'ları negatif etkiliyor!

Türkiye genelinde toplam konut satışları Nisan ayında yıllık bazda yüzde 11,8 azaldı. Konut satışlarındaki düşüşün GYO hisselerini negatif etkilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, Nisan 2024 konut satış istatistikleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerinde ‘takvim etkisi’ne değindi ve “Bu veriler konut satışlarının düştüğünü göstermiyor” ifadelerini kullandı.

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

Konut satışlarında yeni dönem! Senetli satışlar resmen başladı!

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konut satışlarındaki düşüşe değinerek, özellikle proje satışlarında çeşitli vadelerde senetli satışların yapıldığını açıkladı.

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarını etkiledi!

Konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı. Konut fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaş kredi faiz oranlarından dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor.

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 

Amerika'da bekleyen konut satışları endeksi, mart ayında yüzde 3,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde de artış göstermiş oldu. 

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi Haberi

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi

Haziran ayı konut satışları 190 bini aştı. Kamu bankalarının düşük faiz kampanyası satışları etkileyen ana unsur oldu. 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Zeynel Balcı, bugünkü köşesinde konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. 

İşte Zeynel Balcı'nın 'Piyasalarda trendler korunuyor' başlıklı yazısı...

İç ekonomik gündemde geçen hafta yoğun bir veri akışı vardı. Haziran ayı konut satışları 190 bini geçti. 101 bini ise ipotekli, yani banka kredili. Mayısta konut satışı 50 bindi. Kamu bankalarının verdiği çok düşük faizli kredi etkisini gösterdi. Ayrıca koronavirüs nedeniyle ekonomilerin kapandığı dönemde taleplerin ertelenmesinin etkisi ve yaz aylarında mevsimsel olarak konuta talebin artıyor olması da biraz katkı yaptı. 

İnşaat sektörünün lokomotif sektör olması ve ekonomiye can suyu vermek için başvurulan düşük faiz ana etken tabi ki. Dikkat çeken bir diğer konu...