02 / 05 / 2024

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini geçti. Satışları etkileyen ana unsur kredi faiz oranları olurken, satışların artması da fiyatları etkiledi. Haziran'da konut fiyatlarındaki artışın daha da fazla olacağı öngörülüyor...

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Evini satamayan mülk sahibi evini kiraya veriyor. Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi Haberi

Konut satışlarındaki artış fiyatları etkileyecek mi

Haziran ayı konut satışları 190 bini aştı. Kamu bankalarının düşük faiz kampanyası satışları etkileyen ana unsur oldu. 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Zeynel Balcı, bugünkü köşesinde konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. 

İşte Zeynel Balcı'nın 'Piyasalarda trendler korunuyor' başlıklı yazısı...

İç ekonomik gündemde geçen hafta yoğun bir veri akışı vardı. Haziran ayı konut satışları 190 bini geçti. 101 bini ise ipotekli, yani banka kredili. Mayısta konut satışı 50 bindi. Kamu bankalarının verdiği çok düşük faizli kredi etkisini gösterdi. Ayrıca koronavirüs nedeniyle ekonomilerin kapandığı dönemde taleplerin ertelenmesinin etkisi ve yaz aylarında mevsimsel olarak konuta talebin artıyor olması da biraz katkı yaptı. 

İnşaat sektörünün lokomotif sektör olması ve ekonomiye can suyu vermek için başvurulan düşük faiz ana etken tabi ki. Dikkat çeken bir diğer konu...