01 / 07 / 2024

konut satışlarnda düşüş yaşandı mı

konut satışlarnda düşüş yaşandı mı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre konut satışları temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 geriledi. Ömer Faruk Çelik ise düşüşte yeni KDV Kanunu’nun da payının olduğunu söyledi.

İzmir’de konut satışları düştü, kiralar arttı!

İzmir'de bu yılın mayıs ayında, konut satışları yüzde 1,2 azaldı ve 5 bin 940 şeklinde oldu. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, satışlarda yaşanan bu düşüşün kira bedellerinde artışa sebep olduğunu dile getirdi.

Konut satışları düşüyor! Ev alamayan evini yeniliyor!

Yaptığı açıklamada konut satışları düşmesine rağmen yenileme pazarında talep patlaması yaşandığını dile getiren Häfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, önümüzdeki 1.5 senede yenileme pazarının 20 kat büyüyeceğini dile getirdi.

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, rakamların görünenden farklı olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor? Uzmanlar 'Yabancı düşmanlığı'nı işaret etti! 

Yabancıya konut satışındaki düşüş dikkatleri çekiyor. Peki bu düşüşün sebebi ne? İşte sektör temsilcilerinin açıklamaları...

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Konut satışındaki düşüş devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları Kasım ayında da düştü. Peki konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satış rakamlarının daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

konut satışlarnda düşüş yaşandı mı Haberi

konut satışlarnda düşüş yaşandı mı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre konut satışları temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 geriledi. İnşaat sektörü için zor bir döneme girildiğini belirten uzmanlar, pazardaki durgunluğun devam etmesi durumunda mevcut krizin daha da derinleşeceğine dikkat çekiyor. KonutDer Başkanı Ömer Faruk Çelik ise düşüşte yeni KDV Kanunu’nun da payının olduğunu söyledi.


Konut satışlarındaki keskin düşüş devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun dün açıkladığı konut satışları raporuna göre Temmuz 2014’teki konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 düştüğü görülüyor. Buna göre 2013 Temmuz’unda 106 bin olan konut satışı bu sene sadece 85 bin olarak gerçekleşti. Bunun 39 bini ise ilk kez satılan konutlardan oluşurken geri kalanları icra, ikinci el ya da yatırım amaçlı satışlardan oluştu. TÜİK’in...