09 / 05 / 2024

Konut sektörü gelişiyor mu

Konut sektörü gelişiyor mu

Türkiye, Avrupa ülkelerine görece daha az bütçeyle yaşanabilir bir ülke olması ve yatırım açısından gelişime açık olması sayesinde son yıllarda yabancı yatırımcılar tarafından ilgi görüyor.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe hareketlenme başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hülya Güler bugünkü köşe yazısında konut sektöründeki son gelişmeleri kaleme aldı. 

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

Konut sektöründe gelinen son durum ne?

Devletimiz konut sektörü ile tam işbirliği içinde biriken konut stoklarının eritilebilmesi amacıyla gerekli önlemleri alıyor, konut alımına teşvik veriyor, hatta bunun için bir kısım vergi ve harç alacağından vazgeçiyor.

Konut sektöründe 2019 nasıl geçiyor?

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin,konut sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi. Yetgin, “Bu süreç, ders alma ve daha çok çalışarak geleceğe hazırlanma dönemidir'' diye konuştu.

Konut sektörü düşündüğünüzden daha önemli!

Konut yatırımcısı, geliştiricisi, alım - satım yapanı... Kim varsa bu sektörde oldukça güzel yıllar geçirdi. Peki, konut sektörü şuanda ne durumda?

Teşvikler konut sektörünü hareketlendirdi!

Ülkelan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Sektördeki gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen Ülkealan, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Konut sektöründe çarklar yeniden harekete geçiyor!

Hükümet konut sektöründe önce KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e, tapu harçlarını ise yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürdü. Başbakan Yıldırım da yaptığı açıklamada konut kredilerinde faiz oranlarının yüzde 1’e çekileceğini açıkladı. 

Konut sektörü gelişiyor mu Haberi

Konut sektörü gelişiyor mu

Türkiye, Avrupa ülkelerine görece daha az bütçeyle yaşanabilir bir ülke olması ve yatırım açısından gelişime açık olması sayesinde son yıllarda yabancı yatırımcılar tarafından ilgi görüyor. 1954'ten beri inşaat sektörünün nabzını tutan Yazıcı İnşaat'ın Teknik İşler Sorumlusu Kadir Yazıcı, geçtiğimiz yıllara oranla çok daha fazla yabancı yatırımcının konut sektörüne yatırım yaptığını söyledi. Türkiye istatistik Kurumu'nun (TUİK) 2016 Ocak Ayı Konut Satışları İstatistiklerinin de görüşlerini destekler nitelikte olduğunu belirten Yazıcı, Ankara'nın yabancıya konut satışında beşinci sırada olduğunu ifade ederek, konut sektörünün gelecek yıllarda çok daha hızlı gelişeceğini belirtti. Konut yatırımının tüketiciye her zaman kazandıracağını belirten Kadir Yazıcı, Başkentin hızla gelişen bölgelerinden Etimesgut'ta yapılandırdıkları Seğmen Bağlıca Konutları'nın 3. etabı için geçerli olan kampanyalı fiyatlarında sona yaklaştıklarını ifade etti. Yeni yılın ilk aylarını...