16 / 05 / 2024

Konut sektörü kazandırıyor mu

Konut sektörü kazandırıyor mu

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre Türkiye' nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına çok fazla kazandıracağını düşünüyor.

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Sıkı para politikası son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe de alarm zillerini çaldırdı. En son açıklanan TÜİK verileri kredili konut satışlarında yaşanan sert düşüşler oldukça dikkat çekti.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

Binlerce çalışanı olan küresel şirketlerin yer değiştirmesi kitlesel göç hareketini de oldukça tetiklerken Manchester’daki lüks konut sektörünün ivmesini de artırdı

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe kiralık sırası!

Konut sektöründe şu an bir darboğaz yaşanıyor. Kiralık konutların piyasada çok az kaldığı günümüzde, kiralık ev arayan kişiler emlak ofislerinde isimlerini yazdırıyor ve bu şekilde sıraya giriyor.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Pandemiye rağmen konut sektörü kazandırdı!

Remax Sonuç Kurucu Ortağı Ufuk Özdamar, pandemiye rağmen gayrimenkul sektöründe yatırımların devam ettiğini bu nedenle konut sektörünün kazandırmaya devam ettiğini dile getirdi. 

Konut sektörü enflasyonun üzerinde kazandırıyor!

Düşen faizler ve artan satışlar konut sektöründe fiyatları 29 aylık bir aradan sonra Ocak 2020 tarihinden itibaren yeniden enflasyonun üzerinde reel getiri sunmaya başladı. Mayıs'ta getiri oranı yüzde 10.6 'ya çıktı.

Konut sektörü kazandırıyor mu Haberi

Konut sektörü kazandırıyor mu

Konut sektörünün geleceğine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk iş adamının Türkiye'deki krizlere alışkın olduğunu, hatta bu krizlere karşı "çeliklendiğini" belirterek, "4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önünü açık" dedi.


Çelik, sektörde sadece nüfus artışına bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, "Yurt içindeki bu talep bile uzun vadede iş yapacak potansiyeli bize sağlıyor. Sektörde güven her zaman olacaktır. Uzun vadeli iş yapmayı planlayanlar için yurt içinde ve yurt dışında ihaleye girmek sektörün ve ülkenin geleceğine olan inancın bir göstergesidir" diye konuştu.


 "Türkiye'nin konut sektörüyle ilgili 20 yıllık bir yolculuğu var"


Dumankaya İnşaat Yönetim...