13 / 05 / 2024

Konut Sertifika Kılavuzu nedir

Konut Sertifika Kılavuzu nedir

Konut Tanıtım Eğitimi 16 Temmuz 2020 Perşembe günü 14:00-15:30 saatleri arasında ZOOM uygulaması üzerinden düzenlenecek...

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS sonuçları bugün belli oldu. Öğrenciler ise tercih kılavuzu ve tarihlerini merak ediyor. Peki, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.

Konut sıkıntısı ve kiralar protesto edildi! Dünya bu sıkıntı ile savaşıyor! O ülkenin vatandaşları ayağa kalktı!

Konut sıkıntısı ve yüksek kiralar dünyanın en büyük sorunların biri haline geldi. O ülkede konut sıkıntısı ve yüksek kiralar protesto edilerek vatandaşlar ayağa kalktı...

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada 23 Kasım tarihinde meydana gelen depremden sonra başlatılan çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı...

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın ruhsatı alındı! 111 bağımsız bölüm geliyor! 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın yapı ruhsatını aldı. Yapı ruhsatı projede yer alan 52 adet konut ve 59 adet ticari üniteden oluşan toplam 111 adet bağımsız bölümü kapsıyor...

LGS tercihleri ne zaman yapılacak? 2022 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte kontenjanlar!

LGS tercihleri, sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından gündeme geldi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Liselere Geçiş Sınavı tercih kılavuzu için gözler MEB'e çevrildi. İşte detaylar…

Emlak Konut GYO Köy Projesi 2. Etap'ın değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, Köy Projesi 2. Etap 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, Köy Projesi 2. Etap'ın değeri ne oldu?

Emlak Konut GYO KÖY 3. Etap'ın değeri ne kadar oldu?

Emlak Konut GYO KÖY 3. Etap projesinin mevcut durumuyla KDV hariç toplam değeri 440 milyon 302 bin 430 TL olarak belirlenirken, KDV dahil bu değer 519 milyon 556 bin 867 TL oldu.

Konut Sertifika Kılavuzu nedir Haberi

Konut Sertifika Kılavuzu nedir

Yeşil binalar alanındaki araştırmalara ve çalışmalara devam eden Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, yeni konut projelerinde uygulanması amacıyla Türkiye koşullarına uygun sertifika sistemi Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım B.E.S.T - Konut'u oluşturdu.

B.E.S.T - Konut Sertifika Kılavuzu, 100'den fazla akademisyen, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcisinin ortak düşünceleriyle Türkiye'de geliştiridi ve şekillendi. B.E.S.T - Konut Sertifikası kapsamında konutlar; Bütünleşik Yeşil Proje Yönetimi, Arazi Kullanımı, Su Kullanımı, Enerji Kullanımı, Sağlık ve Konfor, Malzeme ve Kaynak Kullanımı, Konutta Yaşam, İşletme ve Bakım, Yenilikçilik olmak üzere 9 başlık altında değerlendiriliyor.
 
B.E.S.T Konut Tanıtım Eğitimi, 16 Temmuz 2020 Perşembe günü, 14:00-15:30 saatleri arasında, ZOOM uygulaması aracılığıyla online olarak gerçekleştirilecek. 

Eğitim formu için:...